Probabil că ai citit deja multe despre culorile care se potrivesc personalităţii tale, dar ştii în ce culori e indicat să te îmbraci în noaptea dintre ani? Chiar dacă pandemia de coronavirus schimbă regulile petrecerilor de Revelion, nu putem să nu apelăm la culorile norocoase pentru a încerca să atragem norocul.

Conform unui raţionament simplu, care spune că Anul Nou trebuie întâmpinat cu mult optimism şi veselie, culorile pe care le porţi trebuie să corespundă acestor stări de spirit.

  • Nu te imbraca într-o singură culoare de sus până jos şi nu opta pentru accesorii de aceeasi culoare ca ţinuta. Mergi pe combinaţii şi nuanţe complementare, nu pe culori tari – de exemplu, grena/kaki în loc de roşu/verde.
  • Evitî albastrul simplu, luminos precum cerul de mai, dar şi verdele-smarald. Nu te îmbrăca în alb de sus până jos, nu asocia alb cu roz sau alb cu bleu.
  • Nu purta maro în noaptea de Revelion şi evită-l, pe cât posibil, şi în general. Cel mult optează pentru bejuri cu accente de auriu sau roşu-vişiniu.
  • Cu negru nu vei da greţ decât dacă îl porţi de sus până jos. Colorează-te cu o eşarfă şi/sau bijuterii verzi sau portocalii.
  • Dacă optezi pentru clasica rochie neagră, asorteaz-o cu accesorii galbene: o curea la mijloc, un şal peste umeri, agrafe în păr sau un colier statement.

Mai departe, iată şi câteva superstiţii pe care diferite popoare le au cu privire la cromatica hainelor purtate de Revelion.

Roşul se înscrie în superstiţia clasică şi foarte amuzantă conform căreia, dacă vrei să îţi găseşti alesul în anul următor, trebuie să porţi lenjerie intimă în această nuanţă. La asta subscriu spaniolii şi mexicanii. În România, se crede că pur şi simplu aduce noroc în anul viitor.

Galbenul, asociat tot cu lenjeria intimă, aduce noroc în dragoste latinilor din Ecuador şi Venezuela şi bani cu nemiluita mexicanilor şi brazilienilor.

Portocaliul este culoarea care le îmbină – şi la propriu, şi la figurat – pe cele două de mai sus. Nuanţa este foarte potrivită pentru a fi purtată inclusiv la vedere, sub forma unui top finuţ sau a unei eşarfe chic.

În Filipine, se poartă haine cu imprimeuri circulare – buline, picăţele, cercuri – pentru că se consideră că atrag bunăstarea şi norocul.

Verde porţi dacă îţi doreşti în primul rând sănătate. Însă pentru ca energiile pozitive să se reverse abundent, e bine să asociezi verdele cu alb.