Toate bănuielile au fost confirmate. Epidemiologul Syra Madad, director de Programe pentru Sistemul de Răspândire a Agenţilor Patogeni pentru spitalele din New York, a dezvăluit, potrivit studiilor realizate, cât de mare este riscul de infectare cu COVID-19 în spaţiile închise. Acesta a fost implicat de-a lungul timpului în programe şi studii menite să îl pregătească pentru mai multe epidemii, printre care, Ebola şi virusul Zika.

 

Ce efecte provoacă COVID-19 în rândul tinerilor

Syra Madad atrage atenţia cetăţenilor cu privire la gradul mare de infectare cu COVID-19 în spaţiile închise, acolo unde aerul contaminat poate rămâne pentru mai mult timp în încăperi. Medicul vine atât cu veşti bune, cât şi cu veşti mai puţin bune.

 

Astfel, în urma studiilor efectuate, au fost dezvoltate tratamente mai bune şi mai variate pentru a trata diferite categorii de persoane infectate cu COVID-19, astfel că se poate intervene pentru a reduce mortalitatea în rândul persoanelor afectate de virusul ucigaş. Vestea mai puţin bună este aceea că s-a schimbat vârsta la care boala atacă şi mai tare organismal.

 

Dacă până acum, persoanele cele mai expuse erau vârstnicii, tot mai mulţi tineri dezvoltă forme grave ale bolii sau pot rămâne cu sechele pe parcursul vieţii.

 

„Am învăţat multe despre COVID-19 de când a început. Tratamentele pentru cei care ajung la spital au devenit mai bune, deci suntem în stare să scădem numărul celor care îşi pierd viaţa din cauza COVID-19, datorită câtorva tratamente pe care le avem şi pentru că am învăţat mai bine cum să intervenim mai rapid şi să facem lucrurile mai bine. În acelaşi timp vedem o schimbare la nivelul populaţiei. Sunt mai mulţi tineri care se infectează, faţă de cei mai în vârstă.

 

Ştim despre COVID-19 este că riscul de a fi mortal este mai mare pentru populaţia mai în vârstă. Pentru tinerii care se infectează, evident cazurile fatale sunt mai puţine, ceea ce este foarte bine, dar din nou, cum am spus, nu ştim ramificaţiile pe termen lung, nu ştim despre bolile asociate cu COVID-19, deci chiar dacă tinerii nu mor din cauza Covid-19, ar putea să aibă probleme pe termen lung pe care urmează să le aflăm” a declarat acesta, potrivit Digi24.

 

Infectarea în spaţiile închise, de 20 de ori mai mare

Specialistul avertizează asupra pericolului de a contacta virusul în spaţiile închise, astfel pericolul este de 20 de ori mai mare în această situaţie, faţă de spaţiile deschise. De aceea, epidemiologul recomandă evitarea spaţiilor închise, dacă acest lucru este posibil.

 

Întrebat dacă acest virus este creat în laborator, de om, Syra Madad a afirmat că nu există semne care să indice acest lucru, fenomenul părând unul total natural.

 

„Riscul de răspândire a virusului este de 20 de ori mai mare în interior, decât în exterior. Deci sunt lucruri pe care le poţi face pentru a scădea riscul de a transmite COVID-19 sau de a te infecta cu virusul.

 

Din datele pe care le avem, nimic nu arată că SARS-Cov2 a fost creat în laborator. Toate dovezile pe care le avem până acum ne arată că este un fenomen natural şi nu este nimic surprinzător. Oamenii cred deseori că nu poate fi ceva natural, care să aibă un impact atât de mare.

 

Dar chiar aşa stau lucrurile, avem foarte multe exemple, dacă ne uităm în trecut. Acestea sunt pur şi simplu fenomene naturale care se întâmplă, scapă de sub control şi pot duce la o pandemie”, a concluzionat Syra Madad.

 

 

 

sursa: www.playtech.ro