La scurt timp după hramul Mănăstirii Ghighiu, familia Arhidiaconului Mihail Bucă s-a învrednicit de o minune a Icoanei Maicii Domnului „Siriaca”. Starea de sănătate a fetiţei lor, Irene Ecaterina, aflată înainte de ultima cură de citostatice, s-a îmbunătăţit după ce micuţa a fost atinsă de icoană, scrie stiripesurse.ro

Copila suferă de leucemie, iar tratamentul cu citostatice pentru acest tip de cancer scade foarte mult imunitatea organismului.

„Marţi dimineaţă, analizele ei arătau că valoarea celulelor neutrofile, cu rol primordial în apărarea de germenii patogeni, era aproape de zero – mai precis 10”, povesteşte Arhid. Mihail Bucă.

Trombocitele, cu rol în coagularea normală a sângelui, aveau valoarea în jur de 56.000, în condiţiile în care aceasta trebuie să depăşească 100.000.

„Noi avem bagajele făcute acasă şi suntem gata oricând pentru o internare urgentă în spital”, povesteşte Daniela, mama fetiţei. „Se pot face tratamente specifice pentru creşterea acestor valori, dar ne-ar fi fost destul de greu după ce, la cura anterioară, am petrecut şase săptămâni în spital.”

Înainte de acest moment, medicii luaseră hotărârea că este mai bine ca Irene Ecaterina să petreacă timpul dintre curele de citostatice acasă, în mediul care îi este mai familiar, pentru a intra cu forţe noi în a patra cură de citostatice. Ca precauţie, fetiţa merge din două în două zile să facă analize de sânge.

Marţi dimineaţă analizele ieşiseră proaste. Fetiţa avea leziuni în gură, care arătau că neutrofilele nu-şi mai făceau treaba. Pe lângă faptul că nu se mai putea hrăni normal, interacţiunea cu alţi oameni şi cu mediul înconjurător o putea îmbolnăvi foarte uşor. Atunci familia a luat o decizie: s-au agăţat de Maica Domnului.

„Am mers marţi seară la Mănăstirea Ghighiu, chiar dacă aceasta presupunea să o scoatem pe Irene afară din casă şi să o lăsăm să interacţioneze cu maicile şi cu alţi oaspeţi ai mănăstirii, în pofida sfaturilor medicilor”, declară mama fetiţei.

„A fost un gest disperat şi asumat, cu credinţa că Maica Domnului nu ne lasă”, adaugă ea. „Irene este ca acasă la această mănăstire, unde îmbrăţişează şi sărută icoanele din biserică de când era foarte mică”.

Stavrofora Epiharia Lungu, stareţa Mănăstirii Ghighiu, a luat-o în braţe pe fetiţă, a deschis vitrina icoanei şi a atins-o pe Irene Ecaterina de Maica Domnului. Părinţii s-au închinat şi ei.

„A fost pentru prima dată când ne-am atins şi noi direct de lemnul icoanei şi m-a uimit ce mireasmă frumoasă emană”, povesteşte Daniela, soţia Arihd. Mihail Bucă.

Joi s-au dus din nou cu fetiţa la spital pentru analize. „Simţeam că este mai bine, afta din gură se retrăsese, mulţumită tratamentului prescris de doamna doctor”, povesteşte Daniela.

Dar mare a fost mirarea şi bucuria părinţilor şi a medicilor să vadă că şi neutrofilele crescuseră la 680, iar trombocitele la 128.000! Aceasta i-a făcut pe medicii să permită lăsarea acasă a fetiţei până luni, ceea ce este încă o victorie de etapă în lupta Irenei pentru sănătate.

„Ghighiu este mănăstirea noastră de suflet şi dăm slavă Maicii Domnului, care tot timpul face minuni. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!” spune Daniela, scrie basilica.ro.

„Trebuie să mulţumim ori de câte ori avem ocazia şi să-i încurajăm şi pe alţii: dacă te duci cu credinţă şi nădejde, Dumnezeu nu te lasă.”

Totodată, familia le este recunoscătoare medicilor de la Secţia de Oncohematologie Pediatrică a Institutului Clinic Fundeni pentru devotamentul şi priceperea cu care îşi îngrijesc micii pacienţi.

În semn de recunoştinţă, familia a propus Asociaţiei Liga Legendelor să organizeze un meci caritabil cu legende ale fotbalului, care să strângă fonduri nu în beneficiul lui Irene Ecaterina, ci în beneficiul acestei secţii de spital şi implicit al micilor săi pacienţi.

SURSA: basilica.ro