Elveţia a decis să nu ia parte la acordul încheiat între Franţa, Germania şi Italia, permiţând astfel schiatul în staţiunile de pe teritoriul său.

 

În aceste condiţii, s-a luat în considerare situaţia în care francezii vor merge în zonele de frontieră, pentru a practica sportul de iarnă, a explicat premierul Jean Castex. Scopul măsurii este de a evita un aflux de turişti veniţi din străinătate, a mai spus Castex, care precizează că va fi luată în considerare opţiunea deschiderii pârtiilor după 20 ianuarie.

 

Deşi statele care au zone montane obţin un procent însemnat de venituri tocmai din sporturile de iarnă, prim-ministrul a spus că de această dată a fost pus mai presus interesul pentru sănătatea francezilor. Totuşi, există staţiuni aflate chiar pe frontiera dintre Franţa şi Elveţia, cum este cazul Portes du Soleil. Primarul a criticat decizia guvernului de la Paris, acuzând că oficialii nu au fost dispuşi să asculte şi părerile venite din sectorul turistic.

 

Precum Elveţia, şi Spania intenţionează să-şi ţină pârtiile deschise de sărbători, iar Austria a anunţat deschiderea sezonului pe 24 decembrie. Şi Bulgaria a anunţat că va permite schiatul în staţiunile sale.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro