Anunţul a fost făcut de ministrul de interne, care a precizat că decizia a venit la cererea landurilor Bavaria şi Saxonia, iar închiderea graniţelor va fi operată începând de duminică.

 

Angela Merkel l-a sunat pe cancelarul austriac Sebastian Kurz pentru a-şi exprima îngrijorarea legată de situaţia din Tirol, deşi guvernul austriac a ordonat deja carantinarea întregii regiuni, despre care chiar Kurz a spus că este cel mai mare focar de infectare cu tulpina sud-africană din Europa. Totuşi, din Tirol se poate pleca dacă persoana care iese din regiune prezintă un test negativ.

 

Dar premierul landului Bavaria, învecinată cu Tirolul, a spus că autorităţile din regiunea austriacă “nu iau în serios evoluţia evenimentelor”.

 

Între timp, landul Saxonia, care se află la graniţa cu Republica Cehă, va introduce de sâmbătă controale ferme la frontieră, oprind inclusiv intrarea persoanelor care lucrează transfrontalier, cu excepţia medicilor şi a angajaţilor din casele de îngrijire a persoanelor în vârstă, dar şi aceia vor prezenta zilnic un test negativ. Între timp, guvernul ceh a anunţat că va introduce în carantină strictă trei zone puternic afectate, dintre care două sunt la graniţa cu Germania.

 

După două luni de carantină naţională, rata infectărilor zilnice în Germania a scăzut la jumătate, iar miercuri aceasta a fost prelungită cu încă o lună.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro