Compania a precizat că vine în sprijinul protejării sănătăţii şi siguranţei pasagerilor şi a echipajului, iar noua reglementare va asigura funcţionarea continuă a zborurilor sale pe termen lung. Potrivit Wizz Air, “testarea regulată va fi permisă doar în cazuri speciale”, pentru unii angajaţi care nu se pot vaccina din motive medicale, dar, în general, tot personalul care se află în contact cu clienţii va fi complet vaccinat până în decembrie.

 

József Váradi, CEO al Wizz Air Group, a declarat: “La Wizz Air, prioritatea numărul unu este sănătatea şi siguranţa pasagerilor şi a angajaţilor noştri. Avem responsabilitatea de a proteja echipajul şi pasagerii de la bord prin reducerea riscurilor de îmbolnăvire cu Covid, iar vaccinurile joacă un rol vital în acest sens”.

 

Măsuri similare au fost luate de companiile australiene Qantas şi Virgin Australia, precum şi de United Airlines din SUA. Compania americană Delta Air Lines a majorat contribuţiile de asigurări de sănătate pentru angajaţii nevaccinaţi, cu 200 de dolari pe lună.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro