Dacă plănuieşti să mergi în vacanţă sau să te muţi de tot din România, ar fi bine să ai în vedere un top 10 cu cele mai sigure oraşe din lume.

 

Nimic nu este mai important decât să fii în siguranţă când mergi pe stradă sau când te deplasezi cu mijloace de transport în comun. Cu toate acestea, multe dintre oraşele pe care s-ar putea să le clasifici ca fiind interesante, nu se pot lăuda cu un grad rezonabil de pace şi linişte. Dacă te încântă să-ţi petreci seara pe stradă sau ai avut în trecut probleme cu tâlhării, ar fi bine să ocoleşti anumite destinaţii de vacanţă.

 

Partea bună este că există un top 10 cu cele mai sigure oraşe din lume. Acesta este realizat de organizaţia The Economist Intelligente Unit şi e actualizat în fiecare an. Pentru ca un oraş să intre în top, se iau în calcul particularităţi precum siguranţa personală, stabilitatea în infrastructură, calitatea serviciilor medicale şi securitate tehnologiilor digitale.

 

Pe locul 10 se află New York, singurul oraş din Statele Unite ale Americii care a reuşit să intre în top 10. Oraşul a avut o perioadă neagră la începutul anilor `90, când erau înregistrate aproximativ şase crime pe zie. Între timp, situaţia s-a îmbunătăţit semnificativ, chiar şi dacă ai în vedere ameninţările teroriste.

 

Melbourne este un oraş cu patru milioane de locuitori care care stă foarte bine la capitolul infrastructură. Speranţa de viaţă în oraşul australian este de 86 de ani, iar numărul accidentelor rutiere şi feroviare este infim.

 

Toronto, cel mai îndrăgit oraş al canadienilor, este perfect pentru a-ţi creşte copii şi a-ţi desfăşura activităţile zilnice. Pe lângă siguranţă, mediul de afaceri este propice, nivelul de democraţie, costul vieţii este rezonabil, iar speranţa de viaţă este crescută.

 

Zurich este pe locul şapte, deşi se mândreşte cu primul loc din prisma performanţei serviciilor medicale şi a securităţii infrastructurii. Nivelul de prosperitate al oraşului facilitează investiţiile în siguranţa urbană.

 

Sydney are 4,5 milioane de locuitori şi se află pe poziţia a şasea în acest top 10. Singura sa problemă constă în deficienţele pe partea de securitatea online. Ca referinţă, Australia are una dintre cele mai ridicate rate ale criminalităţii cibernetice.

 

Amsterdam este pe locul cinci în top, cu 820.000 de locuitori şi unele dintre cele mai relaxate legi din lumi pentru consumul de marijuana şi prostituţie. Stockholm este pe patru şi este printre puţinele oraşe din afara Asiei care se laudă cu un nivel exemplar de siguranţă a individului. Osake are 2,6 milioane de locuitori şi este pe trei în acest top. Singapore este pe 2, în mare parte datorită legilor incredibil de aspre pentru furt şi orice alte acte de tâlhărie. Tokyo este pe prima poziţie, cu o populaţie de 13,3 milioane de locuitori.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro