O tânără din România e judecată în Elveţia şi acuzată că a întreţinut raporturi sexuale cu un băiat de 13 ani. Principala vină nu e însă sexul, ci faptul că nu i-a cerut puştiului buletinul, ca să-i verifice vârsta, scrie 20min.ch.

Curtea Penală Basel va examina un caz în care sunt implicaţi un băiat de 13 ani şi o tânără de 25 de ani, româncă, la mijlocul lunii iunie. Copilul de 13 ani a vizitat-o pe prostituata română în septembrie anul trecut, pentru a-şi pierde virginitatea. El a plătit 75 de franci pentru acest lucru şi totul a durat 10 minute. Dar a minţit, spunându-i femeii că are 18 ani. Prostituata trebuie să răspundă acum pentru un act sexual cu un copil.

Dacă va fi găsită vinovată (riscă 9 luni de închisoare cu suspendare), i se va interzice automat şederea timp de cinci ani în Elveţia. Procuratura o acuză pe româncă de faptul că nu a verificat vârsta clientului. A fost prinsă pentru că o patrulă de poliţie a fost prezentă întâmplător în faţa bordelului şi l-a verificat pe băiat la ieşire. Prostituata a fost imediat arestată şi a petrecut 19 ore la sediul poliţiei, anul trecut.