Prostituatele din Amsterdam sunt fericite pentru că au posibilitatea să câştige din nou bani, dar urmează reguli stricte în ceea ce priveşte contactul faţă în faţă, igiena şi verifică toţi clienţii dacă au simptome de Covid-19.

 

Cartierul Roşu din Amsterdam s-a redeschis după restricţiile impuse de coronavirus, dar prostituatele şi clienţii trebuie să respecte reguli stricte, relatează The Guardian.

 

Toate bordelurile din Olanda s-au închis începând cu mijlocul lunii martie şi urmau să rămână închise până în luna septembrie. Totuşi, pentru că au fost înregistrate puţine cazuri de Covid-19 în ultima vreme, s-a decis redeschiderea acestora.

 

Felicia Anna, o prostituată româncă în vârstă de 34 de ani, a spus că „se simte foarte bine” că s-a întors la muncă.

 

„În perioada carantinei, multe prostituate au avut probleme financiare, astfel că suntem fericite că putem lucra din nou”, a spus Anna, şefa sindicatului prostituatelor din Cartierul Roşu.

 

Românca a spus că femeilor le e teamă că vor avea mai puţini clienţi, având în vedere că majoritatea erau turişti şi Olanda încă interzice cetăţenilor din numeroase ţări să intre pe teritoriul ei.

 

„Sunt complet ocupată pentru miercuri”, a spus Foxxy, prostituată şi activistă în cadrul Centrului de Informare pentru Prostituţie din Amsterdam.

 

Deşi au luat mai puţine măsuri restrictive faţă de alte ţări, autorităţile olandeze au închis complet Cartierul Roşu, cu tot cu vitrinele din care prostituatele îşi atrăgeau clienţii.

 

Totuşi, prostituatele trebuie să fie foarte atente la interacţiunea cu clienţii.

 

„Înainte să fac o programare, trebuie să verific dacă clientul se simte bine, dacă are simptome sau dacă cineva apropiat are simptome”, a spus Foxxy.

 

Printre regulile impuse se numără şi evitarea contactului faţă în faţă, ceea ce înseamnă că nu vor putea să se sărute cu clienţii.

 

„După ce clientul pleacă din cameră, vom dezinfecta tot ce ar fi putut atinge, patul, chiuveta, toaleta, mânerele de la uşă, tot”, a spus Felicia Anna.

 

Cu toate acestea, românca a spus că prostituatele sunt oricum experte în igienă: „Ne-am descurcat deja cu boli mai mari decât corona”.

 

Olanda a legalizat prostituţia în anul 2000, iar în prezent sunt în jur de 7.000 de prostituate doar în Amsterdam. Toate prostituatele sunt înregistrate la Camera de Comerţ şi plătesc impozit pe venit.

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro