Riscul de a cădea în capcana produselor toxice este la tot pasul. Află ce alimente trebuie să eviţi şi care sunt alternativele lor sănătoase.

Salam, parizer

Slanina, emulsie de sorici, amidon, apa, sare. Acestea sunt ingredientele principale ale salamului si parizerului. In plus, aditivi sintetici, responsabili de aparitia deficitului de atentie si hiperactivitate.

Incearca: sandviciuri cu felii de friptura rece.

Carnati

O bucata contine 332 calorii, 11 grame de grasimi (din care 4 grame de grasimi saturate), 40 miligrame de colesterol si aproximativ 570 miligrame de sare.

Incearca: chiftelute din carne de pui sau curcan.

Pate de ficat

Pateul de ficat din comert contine doar urme de ficat. In rest, apa, nitrat si nitrit de sodiu (cu risc cancerigen crescut) si slanina de porc.

Încearca: pasta din ficat fiert, de pui sau porc.

Branza topită

Branza topita contine saruri de topire care dau alergii, tulburari hepatobiliare si hepatotoxice.

Incearca: pasta din branzica de vaci cu smantana.

Iaurt de fructe

Atat de dragute, in ambalajele lor cu personaje din desene animate, si atat de gustoase. Totusi, iaurturile cu fructe contin coloranti artificiali si nu mai putin de 25 de grame de zahar pe portie.

Incearca: iaurt natural cu bucatele de fructe proaspete.

Bomboane fructate

Nu lasa cuvantul „fructate“ sa te pacaleasca! Putinul suc de fructe continut este si el sintetic. In rest, coloranti artificiali si mult zahar.

Incearca: fructe proaspete.

Produse de panificaţie

Gogoşi, prajituri, fursecuri, toate ii fac cu ochiul micutului tau. Dar ele contin prea multe grasimi saturate. O singură gogoasă aduce 300 de calorii!

Incearca: prajituri de casa.

 

Băuturi racoritoare

Colorantii de sinteza tartrazina si azorubina sunt alergenici si provoaca eruptii cutanate.

Incearca: suc din fructe proaspete, limonada.

Fii inventiva in bucatarie, asa incat micutul tau sa invete sa aprecieze calitatea hranei preparate acasa.