Ingrediente:

carne de pui

morcov

ceapa

usturoi

cartofi

pastă de tomate

 

Modul de preparare

 

Carnea de pui se porţionează şi se sărează. Morcovii şi ceapă se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Usturoiul se taie felii. Patrunjelul se taie foarte fin. Pasta de tomate se diluează cu 100 ml de apă. Cartofii se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare.

Carnea de pui, ceapa şi morcovii se înăbuşă în ulei cu 200 ml de supă. Se adaugă făina dizolvată în 50 ml de supă rece, pastă de tomate şi sare. Se completează cu 1 L de supă şi se fierbe totul circa 30 de minute. Sosul obţinut se strecoară peste bucăţile de carne. Se adaugă usturoiul şi se continuă fierberea circa 25 de minute. Spre sfârşitul fierberii se adaugă vin şi jumătate din cantitatea de patrujel verde.

Preparatul se serveste cald, cu garnitură de cartofi natur şi pătrunjel verde deasupra.