Cele mai bune vinete pentru copt sunt cele elastice, uşoare, de un negru închis şi lucios. Dacă sunt tari şi grele, ori sunt crude, ori sunt bătrâne, pline de seminţe şi vor fi amare când le preparaţi.
Înainte de a fi puse la copt, vinetele se spală, se şterg şi se rup frunzele de lângă codiţă.
Dacă le coaceţi în cuptor, se pot înţepa usor în mai multe locuri, ca să nu pocnească.
Vinetele se coc la flacăra, nu la foc mic. În acest fel, vinetele vor fi albe şi pufoase, nu cenuşii.
Ideal este să coaceţi vinete pe un grătar, dar se poate şi pe flacăra de la aragaz. Dacă le coaceţi pe aragaz, presăraţi aragazul cu bicarbonat de sodiu înainte de coacere, ca să fie mai uşor de curăţat.
Vinetele trebuie coapte atent, să nu rămână crude.
Când coaja a devenit crocantă şi se sfărâmă uşor, înseamnă că interiorul vinetei este copt Vinetele trebuie curăţate imediat după coacere, fierbinţi, ca să-şi menţină culoarea frumoasă.
Când le curăţaţi, ţineţi la îndemână un vas cu apă rece pentru a vă clăti mâinile.
Miezul vinetei rămâne alb şi pufos dacă stoarceţi deasupra câteva picături de zeamă lămâie.
Vinetele curăţate se lasă la scurs până a doua zi, când pot fi preparate sau depozitate în congelator.
Trucuri pentru a coace perfect vinetele
11 iulie 2019



Din aceeaşi categorie:
Toast fără pâine. Ideea genială ca să foloseşti cartofii dulci
(26 februarie 2017)
592 vizualizări
Cel mai scump...
(20 septembrie 2013)
220 vizualizări
Cum să economiseşti timp în bucătărie - 10 trucuri pe care nu le ştiai
(5 martie 2017)
532 vizualizări
Începe Ploieşti Street Food Festival!
(8 iunie 2018)
995 vizualizări
Cum alegem un vin bun?
(6 august 2013)
413 vizualizări
Cea mai bună metodă de a tăia un pepene roşu VIDEO
(15 iulie 2015)
658 vizualizări
Alivancă- o reţetă uitată
(29 noiembrie 2020 - Cristina IANCU)
3094 vizualizări
Cele 38 de alimente care nu trebuie ţinute în frigider, sub nicio formă. Cu multe dintre ele, ai procedat greşit până acum
(2 iunie 2022)
810 vizualizări
Ardeiul, sănătatea din grădină
(10 septembrie 2014)
127 vizualizări
Magiunul de Topoloveni, promovat în Elveţia, Norvegia şi Rusia până în 2016
(14 septembrie 2013)
99 vizualizări
Conopidă pane
(12 noiembrie 2013)
179 vizualizări
Cea mai veche branza din lume, descoperita langa mumii
(18 iunie 2025)
195 vizualizări
Cum să reduci sarea şi zahărul din alimentaţie
(24 iunie 2013)
160 vizualizări
Ştiai că le poţi prepara şi la grătar?
(11 iulie 2013 - Clara ION)
234 vizualizări
Zacuscă record la Festivalul de la Buziaş
(12 octombrie 2014)
160 vizualizări
De ce este indicat consumul de ardei iute
(8 septembrie 2017)
693 vizualizări
Alimente miracol de primăvară
(29 februarie 2016)
250 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole