Cele mai bune vinete pentru copt sunt cele elastice, uşoare, de un negru închis şi lucios. Dacă sunt tari şi grele, ori sunt crude, ori sunt bătrâne, pline de seminţe şi vor fi amare când le preparaţi.
Înainte de a fi puse la copt, vinetele se spală, se şterg şi se rup frunzele de lângă codiţă.
Dacă le coaceţi în cuptor, se pot înţepa usor în mai multe locuri, ca să nu pocnească.
Vinetele se coc la flacăra, nu la foc mic. În acest fel, vinetele vor fi albe şi pufoase, nu cenuşii.
Ideal este să coaceţi vinete pe un grătar, dar se poate şi pe flacăra de la aragaz. Dacă le coaceţi pe aragaz, presăraţi aragazul cu bicarbonat de sodiu înainte de coacere, ca să fie mai uşor de curăţat.
Vinetele trebuie coapte atent, să nu rămână crude.
Când coaja a devenit crocantă şi se sfărâmă uşor, înseamnă că interiorul vinetei este copt Vinetele trebuie curăţate imediat după coacere, fierbinţi, ca să-şi menţină culoarea frumoasă.
Când le curăţaţi, ţineţi la îndemână un vas cu apă rece pentru a vă clăti mâinile.
Miezul vinetei rămâne alb şi pufos dacă stoarceţi deasupra câteva picături de zeamă lămâie.
Vinetele curăţate se lasă la scurs până a doua zi, când pot fi preparate sau depozitate în congelator.
Trucuri pentru a coace perfect vinetele
11 iulie 2019



Din aceeaşi categorie:
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci un pumn de nuci, pe zi. Beneficiile sunt uluitoare
(16 februarie 2021)
302 vizualizări
Alimente miracol de primăvară
(29 februarie 2016)
248 vizualizări
Cu ce mâncare se potriveşte Chardonnay-ul?
(28 septembrie 2013)
845 vizualizări
Despre murături
(23 august 2013)
211 vizualizări
Ciocolata nu îngraşă!
(16 noiembrie 2013)
202 vizualizări
Misterele ceaiului verde
(10 iulie 2013 - Clara ION)
384 vizualizări
De ce e bine să mănânci ananas după mesele copioase
(24 aprilie 2017)
1175 vizualizări
Nucile previn bolile de inimă!
(4 octombrie 2013)
172 vizualizări
Curiozităţi despre cafea
(14 iulie 2013 - Cristina IANCU)
179 vizualizări
Street-food este în trend şi în România
(2 iulie 2013 - Clara ION)
148 vizualizări
De ce este sănătoasă fasolea verde?
(6 august 2014)
106 vizualizări
Dulceaţă de căpşuni
(28 mai 2014)
1015 vizualizări
10 fructe şi legume la care trebuie să mănânci şi coaja. Pepenele roşu, printre ele
(23 iunie 2016)
541 vizualizări
Alimentele pe care le consumăm zilnic, pe cale de dispariţie.
(11 iunie 2019)
111 vizualizări
Broccoli te apără de ulcer
(2 ianuarie 2015)
129 vizualizări
Berea este un analgezic mai bun decât paracetamolul
(30 aprilie 2017)
357 vizualizări
Secrete din bucătăria familiei Windsor
(16 mai 2015)
251 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole
-
Cele mai periculoase flori de apartament
Publicat la data de 14 iulie 2025
-
Cum a fost înfrântă temuta flotă a lui Goering de o
Publicat la data de 14 iulie 2025
-
Pasiune şi moarte: Lili Brik şi Maiakovski
Publicat la data de 15 iulie 2025
-
De unde vin fructele? File din istoria păcănelelor
Publicat la data de 11 iulie 2025