Cele mai bune vinete pentru copt sunt cele elastice, uşoare, de un negru închis şi lucios. Dacă sunt tari şi grele, ori sunt crude, ori sunt bătrâne, pline de seminţe şi vor fi amare când le preparaţi.
Înainte de a fi puse la copt, vinetele se spală, se şterg şi se rup frunzele de lângă codiţă.
Dacă le coaceţi în cuptor, se pot înţepa usor în mai multe locuri, ca să nu pocnească.
Vinetele se coc la flacăra, nu la foc mic. În acest fel, vinetele vor fi albe şi pufoase, nu cenuşii.
Ideal este să coaceţi vinete pe un grătar, dar se poate şi pe flacăra de la aragaz. Dacă le coaceţi pe aragaz, presăraţi aragazul cu bicarbonat de sodiu înainte de coacere, ca să fie mai uşor de curăţat.
Vinetele trebuie coapte atent, să nu rămână crude.
Când coaja a devenit crocantă şi se sfărâmă uşor, înseamnă că interiorul vinetei este copt Vinetele trebuie curăţate imediat după coacere, fierbinţi, ca să-şi menţină culoarea frumoasă.
Când le curăţaţi, ţineţi la îndemână un vas cu apă rece pentru a vă clăti mâinile.
Miezul vinetei rămâne alb şi pufos dacă stoarceţi deasupra câteva picături de zeamă lămâie.
Vinetele curăţate se lasă la scurs până a doua zi, când pot fi preparate sau depozitate în congelator.
Trucuri pentru a coace perfect vinetele
11 iulie 2019



Din aceeaşi categorie:
Reţeta minune găsită în Tibet: elixirul din usturoi şi alcool previne atacul de cord şi tumorile
(3 septembrie 2014)
587 vizualizări
Aproape totul despre avocado
(21 septembrie 2013)
226 vizualizări
Banane cu pesticide, restrase dintr-un mare retailer din România
(25 martie 2022)
527 vizualizări
Cele mai bune alimente pentru inima ta
(13 septembrie 2013)
136 vizualizări
Cozonac
(18 aprilie 2014)
132 vizualizări
Tinctura de propolis poate ajuta la vindecarea a 15 boli
(10 octombrie 2017)
649 vizualizări
Ce se mănâncă de Lăsata Secului de Crăciun 2022. Alimentele pe care trebuie să le ai neapărat pe masă
(14 noiembrie 2022)
209 vizualizări
Dulceaţa de ceapă roşie, delicatesa franţuzească din bucătăriile de pe litoral
(3 mai 2015)
397 vizualizări
Cea mai veche branza din lume, descoperita langa mumii
(18 iunie 2025)
189 vizualizări
Beneficiile uimitoare ale gogosarilor
(5 noiembrie 2015)
136 vizualizări
Cum arăta prima sticlă de Coca-Cola din lume
(3 mai 2017)
1046 vizualizări
Manierele culinare ale japonezilor
(25 septembrie 2013)
125 vizualizări
Cel mai scump...
(20 septembrie 2013)
214 vizualizări
Pomelo, fructul care te satură şi te ajută să slăbeşti
(17 ianuarie 2017)
799 vizualizări
Socată
(25 mai 2014)
226 vizualizări
Perele, miracol pentru siluetă
(10 septembrie 2013)
102 vizualizări
Cel mai puternic detoxifiant. Ceapa verde, leguma care alungă microbii şi mănâncă zahăr
(15 aprilie 2018)
708 vizualizări

Oamenii de stiinta germani au descoperit cea mai veche branza din lume. E

Jocurile de noroc arată la fel în întreaga lume, însă dacă te uiți pe hartă, ai
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!



„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024

EURO = 4.9705 RON


USD = 4.6276 RON


GBP = 5.8148 RON

Top articole