Românul Silviu Munteanu s-a clasat pe locul doi la Campionatul European de Pizza Coppa Italia, Pizza di Qualita, organizat la Marina di Camerota, în Campania. Peste 200 de persoane din toate regiunile Italiei au participat la concurs.

Munteanu, originar din Focşani, este un bucatar entuziast care participă din pasiune la tot felul de concursuri, scrie publicaţia locală Emigrantul.eu, citată de Romania Insider.

”Satisfacţia de  a câştiga in faţa giganţilor pizzetari cu experienţă şi  tradiţie  istorică  în spate,  poate demnostra  că  românii pot ajunge  la succes în tot ce îşi  propun. Îndrăzneala, munca, perseverenţa şi seriozitatea sunt ingredientele care fac ca aluatul succesului să crească” a declarat focşăneanul după concurs.

Anul trecut, românul a participat la Campionatul Mondial de Pizza, în Ciampino, provincia Roma, şi s-a clasat pe locul cinci. Atunci, la concurs au participat 500 de persoane.

Competiţia de anul acesta şi-a propus să promoveze profesioniştii din domeniu, nu numai pe cei care au obţinut deja premii, ci şi pe cei care au dorit să-şi etaleze calităţile culinare.