Un produs foarte iubit de români şi consumat de mulţi a fost retras de pe rafturi. Potrivit unor anunţuri ANSVSA, acesta a fost scos de la vânzare din cauza unei suspiciuni de contaminare cu Salmonella. Despre ce produse este vorba?

 

Zeci de cazuri de salmonella din cauza unui produs

Recent, Auchan a retras din România mai multe produse Kinder, cu suspiciune de salmonella, potrivit ANSVSA. Nu cu mult timp în urmă, au fost anunţate câteva zeci de cazuri de salmonella în Europa. Suspiciunile s-au îndreptat că produsele Kinder din Belgia. Acestea au fost retrase de la comercializarea de producătorul Ferrero.

 

”Motivul retragerii: suspiciune de contaminare cu Salmonella. Persoanele care au achiziţionat produsele având EAN-ul menţionat sunt rugate sa nu îl consume şi să îl returneze la Serviciul Client, urmând sa li se returneze contravaloarea acestuia”, a transmis Auchan.

 

Grupul Ferrero a declarat că a retras de la comercializare o serie de produse Kinder fabricate la uzina de la Arlon, Belgia. Produsele erau vândute mai departe către ţări precum Marea Britanie, Belgia, Franţa, Germania, Suedia şi Irlanda de Nord.

 

Centrul naţional de referinţă din cadrul Institutului Pasteur, Franţa, au identificat 21 de persoane infectate cu salomonella. Dintre acestea, 15 persoane au precizat că au consumat produse Kinder.

 

„Investigaţiile efectuate de Santé Publique France au scos la lumină consumul anumitor produse marca Kinder care fac obiectul retragerii în zilele de dinaintea apariţiei simptomelor la cei 15 bolnavi care au putut fi intervievaţi până la această dată”, a precizat Santé Publique France.

 

Ce produse Kinder sunt vizate

Produsele au fost retrase sâmbătă de pe piaţa din Marea Britanie de către autorităţile sanitare. Anumite loturi de ouă de ciocolată Kinder Surprise au fost scoase de pe rafturi din cauza unei posibilei legături cu epidemia de salmonella. În cursul zilei de marţi, 63 de cazuri de salmonella au fost identificate pe teritoriul britanic, potrivit unui purtător de cuvânt al autorităţii sanitare.

 

Purtătorul de cuvânt Fererro a precizat că retragerea produselor de pe piaţa din Franţa a afectat comercializarea a sute de tone de produse cu ciocolată. Sunt vizate următoarele produse: Kinder Surprise de 20g şi 100g, Kinder Schoko-Bons, Kinder Mini Eggs şi Kinder Happy Moments.

 

De regulă, toxiinfecţiile alimentare provocate de salmonella se manifestă prin tulburări gastrointestinale. În unele cazuri, acestea sunt însoţite şi de febră, în special în primele 48 de ore de la consum.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro