Dieta cu avocado este foarte eficientă şi, mai ales sănătoasă, care permite slăbirea a 5 kilograme într-o săptămână. Chiar dacă nu este un aliment foarte ieftin, beneficiile sale pentru sănătate merită toţi banii. Considerat un superaliment, avocado este un fruct bogat în grăsimi sănătoase, cu numeroase beneficii pentru sănătate, însă este recomandat şi în numeroase diete pentru persoanele care vor să piardă în greutate.

 

Studiile au arătat că avocado este un fruct bogat în fibre şi grăsimi monosaturate, care ajută corpul să lupte împotriva diabetului şi bolilor vasculare. Mai mult, 100 grame de avocado conţin doar 1,8 grame de carbohidraţi, 4,4 grame de proteine, 23 grame de grăsime şi 3,3 grame de fibre.

 

Dacă vreţi să slăbiţi, atunci avocado este un aliat de nădejde.

 

„Consumând doar jumătate de avocado la fiecare masă veţi obţine mai repede senzaţia de saţietate, astfel că veţi mânca mult mai puţin. Mai mult, acest fruct este bogat în vitaminele A, B1, B2, D, E, K, H, PP şi are un conţinut foarte mare de potasiu, care vă ajută să faceţi mai uşor tranziţia spre o dietă ketogenică', menţionează nutriţionistul Gianluca Mech.

 

Mai mult, fiind un fruct bogat în fibre, avocado este indicat şi persoanelor ce suferă de probleme digestive şi manifestă des senzaţia de balonare.

 

Avocado este un fruct bogat în fibre, dintre care 25% sunt solubile. Acestea sunt utile pentru buna funcţionare a organismului, reglează tranzitul intestinal şi reduc senzaţia neplacută de balonare. Recomand consumul de avocado la fiecare masă, fie pe un toast dimineaţa, într-o salată la prânz sau alături de peşte la cină', adaugă nutriţionistul.

 

Exemplu de meniu pentru o zi

 

Mic dejun: 4-5 măsline, un ou fiert, câteva rosii cherry, un castravete, o felie de pâine integrală prajită unsă cu avocado.

 

Gustare: un iaurt cu o lingură de cereale integrale.

Prânz: o salată cu verdeţuri, o jumătate de avocado, 2 linguri ulei de măsline, fasole verde fiartă, un castravete, o jumătate de ardei gras şi o rosie.

 

Cină: o salată verde cu un sfert de avocado, o farfurie de supă sau ciorbă.

 

În caz de foame majoră mai sunt permise pe post de gustări câteva migdale, nuci, mere, pere, prune, piersici, caise, fructe de pădure, iaurt.

 

 

 

Sursa: www.viva.ro