Este iubită de oamenii din întreaga lume, fiind unul din cele mai celebre deserturi. Vă prezentăm câteva date despre ciocolată pe care suntem convinşi că nu le cunoşteaţi

1. Membrii civilizaţiei Maya obişnuiau să bea ciocolată lichidă în timpul ceremoniilor de logodnă, la nunţi, botezuri şi chiar înmormântări.
2. Ţi se pare că unele mărci de ciocolată sunt destul de scumpe? Ei bine, gândeşte-te că strămoşii noştri creşteau valoarea ciocolatei, folosind-o ca monedă de schimb. Astfel, boabele de cacao erau utilizate de azteci şi mayaşi pe post de bani.
3. Ciocolata nu a fost întotdeauna solidă. Pentru solidificarea sa trebuie să le fim recunoscători călugăriţelor din Mexic, care în anii 1700 au produs şi au exportat bucăţi de ciocolată în scopuri caritabile.
4. Ciocolata este unul din cele mai aromate produse: în compoziţia sa intră nu mai puţin de 500 de arome!
5. Celebrul împărat mexican Montezuma obişnuia să bea câte o cupă de ciocolată înainte de a-şi vizita haremul. Considerată un afrodisiac şi chiar un leac contra depresiei, ciocolata te ajută să îţi menţii buna dispoziţie.
6. Scenele sângeroase din celebrul horror Psycho au fost realizate cu ajutorul siropului de ciocolată...
7. Ciocolata a început sa capete notorietate în 1879, atunci când Daniel Peter şi Henre Nestle au introdus pe piaţă produse conţinând lapte.
8. Atunci când pleca în campanii, Napoleon îşi lua întotdeauna la el provizii de ciocolată, pentru ca aceasta îl energiza şi îi menţinea echilibrul carbohidratilor din organism.