Ingrediente
100 g brânză de vaci,
100 g caşcaval ras,
100 g telemea rasă,
2 ouă mari,
50 g făină,
marar.
Mod de preparare
Brânzeturile se amestecă bine cu dosul furculiţei ca să se omogenizeze, adăugând ouăle întregi, făina şi mărarul tăiat mărunt. Compoziţia trebuie să fie mai consistentă. Se ia din compoziţie câte o lingură cu vârf, se rulează pe masă sau pe o foaie de nailon presărată cu făină, formând un sul de 2 cm. Acestea se modelează în formă de bilă şi se dau prin făină. Se pregătesc toate şi se aşează pe masă.
Se toarnă 1/2 l untdelemn într-o cratiţă de 1 l şi se lasă să se înfierbânte. În untdelemn se pune o bucăţică de aluat, cât un bob de porumb şi, când acesta se ridică la suprafaţă şi se rumeneşte, înseamnă că se pot pune gogoşile.
Se aşează unele lângă altele, neînghesuite, deoarece cresc la copt. Se întorc (cu o andrea subţire), ca să se rumenească frumos de jur împrejur, apoi se scot cu spumiera sau cu o furculiţă. Se servesc fierbinţi, ca aperitiv. Nu se sfărâmă la prăjit şi sunt foarte fragede. Se pot reîncălzi pe apă clocotită sau în cuptor, acoperite, timp de 10 minute.