Cine îşi mai aduce aminte gustul de alivancă? Când aţi primit ultima oară din mâna bunicii o bucată de alivancă?

Greu de răspuns pentru că majoritatea tinerilor de astăzi nici nu au auzit de acest...hai să zicem...strămoş al plăcintelor. Vă reamintim reţeta acestei delicatese bătrâneşti şi atât de populară în mediul rural în urmă cu multe zeci de ani. Reţeta a fost culeasă din meniul restaurantului Vatra Neamului de la Chişinău, un local pe care nu trebuie să îl rataţi dacă ajungeţi în capitala Republicii Moldova.

Ingrediente 

400 gr brânză de oi

100 gr smântână

100gr mălai

1 gr de sare

5 ouă

40 gr unt

50 gr făină

Mod de preparare

Se dă brânza prin sită (sau pe răzătoare). Se amestecă bine cu mălai, ouă, sare şi unt. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu unt şi se dă la cuptor 30 de minute. Se taie bucăţi şi se serveşte fierbinte cu smântână deasupra. Noi am testat reţeta la Chişinău şi vă recomandăm să încercaţi o alivancă, făcută la „mama ei” în Moldova. Poftă bună!