Indiferent dacă aveţi sau nu experienţă în bucătărie, cu siguranţă trucurile împărtăşite de chefi din toată lumea vă vor ajuta să economisiţi timp şi efort.

 

Pâinea va rămâne mai mult timp proaspătă dacă adăugaţi în spaţiul de depozitare un ingredient care se găseşte în mai toate bucătăriile. Acesta păstrează umiditatea şi previne uscarea pâinii.

 

 

Zahărul anulează gustul de ars

În cazul în care aţi uitat să amestecaţi sosul, turnaţi-l imediat într-un alt recipient şi adăugaţi o linguriţă sau două de zahăr. Acesta va anula gustul de ars, potrivit adevarul.ro.

 

O tijă de ţelină împiedică uscarea pâinii

Pentru a împiedica uscarea pâinii, puneţi o tijă de ţelină proaspătă în pungă şi închideţi-o la loc. Aceasta va păstra umiditatea şi va asigura prospeţimea pâinii.

 

Revigorarea lingurilor de lemn

Dacă lingurile de lemn nu mai arată ca înainte sau au un miros neplăcut, fierbeţi-le într-un recipient cu apă timp de 5 minute. Aşezaţi lingurile la soare pentru a se usca complet. Se pot trata cu un balsam de lemn pentru a restabili netezirea şi strălucirea, dar numai în cazul în care este special pentru unelte de bucătărie.

 

Pâine moale pentru sandvişuri

Puneţi două bucăţi de pâine într-un singur slot al prăjitorului. Se vor prăji în exterior, iar la mijloc vor rămâne moi. Întoarceţi feliile de pâine, astfel încât partea crocantă să rămână în interior, evitând zgârieturile pe cerul gurii.

 

Păstrarea smântânii proapsete mai mult timp

Pentru a păstra proaspătă smântâna sau brânza de vaci, depozitaţi-o cu capacul în jos în frigider. În acest fel se creează un vid, care va ajuta la reducerea şansei de formare a mucegaiului sau a bacteriilor la suprafaţă.

 

Recipiente de sticlă blocate

Dacă două pahare sau boluri au rămas blocate după depozitarea în dulap, nu vă panicaţi. Puneţi în primul gheaşă, iar pe cel de jos aşezaţi-l în apă caldă. Printr-o uşoară contracţie, cele două se vor desprinde singure.

 

Păstrarea legumelor proaspete

Păstraţi salata verde pentru mai mult timp prin depozitarea într-o pungă ermetică, după ce a fost înfăşurată într-un prosop de hârtie. apoi depozitaţi-o în cutia de legume a frigiderului. În acest fel se va păstra mai mult timp proaspătă.

 

Sursa : esquis.ro