E o reţetă foarte simplu de realizat, doar că trebuie să aveţi în vedere că aripioarele trebuie să stea la marinat peste noapte, aşa că preparaţi-le din timp.

Ingrediente:

- 12 aripioare de pui

- 250 ml de miere

- 80 ml de sos de soia

- 60 ml de sos chili dulce

- o linguriţă de piper

- o lingură de praf de usturoi

 

Amestecam toate ingredientele pentru marinată. Tăiem vârful aripioarelor, pe care îl aruncăm şi apoi tăiem fiecare aripioară în două. Punem aripioarele într-o cutie de plastic, turnăm peste marinata de miere, punem capacul şi agităm bine cutia, astfel ca fiecare aripioară să fie scufundată în marinată. Punem cutia în frigider şi lăsăm puiul la marinat peste noapte.

A doua zi, punem aripioarele într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu. Cel mai simplu ar fi să folosiţi direct o tavă de aluminiu, de unică folosinţă. Turnaţi restul de marinată peste aripioare. Daţi aripioarele la cuptorul încins, la foc mediu, timp de 40 de minute, până când se rumenesc frumos.

 

Ingrediente pentru sos:

-2 linguri de maioneză

- 3 linguri de smântână

- 3 linguri de iaurt

- mărar proaspăt, tocat mărunt

- praf de usturoi şi piper negru

 

Le amestecam toate şi NU le turnăm peste aripioare, ci îl folosim ca şi dip.

Dacă sunteţi la cură de îngrăşare, puteţi să prăjiţi aripioarele în ulei, ca să devină o adevarată bombă calorică

Sursa: http://www.teoskitchen.ro