Au mai rămas doar câteva zile din campania electorală pentru alegerile locale din 5 iunie.

Pot spune că a fost cea mai nebună campanie din toate cele pe care le-am trăit până acum (şi din 92 încoace, pot spune că au fost ceva campanii în care am fost implicată...).

Dacă AEP a interzis pixurile, tricourile, uleiul, pilotele, gecile, bicicletele, partidele au căutat metode să se replieze, bineînţeles, de dragul electoratului.

Atenţia s-a îndreptat spre reţele de socializare, în special spre Facebook, liderii anumitor partide fiind convinşi că metoda Iohannis va funcţiona şi acum.

Aşa a apărut o armată întreagă de postaci (folosiţi şi în campaniile electorale mai vechi), postaci pentru care Elena Udrea are acum un dosar penal, deoarece erau plătiţi din bani negri. (aşa o fi şi acum?)

Din păcate postacii (ar trebui reglementată meseria în nomenclatorul de specialitate din România J) nu cunosc decenţa. Ştiu că trebuie să arunce anumite mesaje pro partidului care i-a angajat şi punct! Mulţi nu cunosc foarte bine limba română, semn că fac parte dintr-o categorie socială neinstruită, şi devin feroce atunci când ai curajul să îi combaţi.

Mai mult, dacă nu dai dovadă că ai înţeles opinia lor, trec la ameninţări. Ameninţări privind integritatea fizică a celor care nu acceptă să fie convinşi, ameninţări la siguranţa familiei, la afaceri şi la orice altceva.

Şi astfel, din păcate, o campanie care trebuia să se desfăşoare în linişte, discutând doar cu oamenii, devine o campanie a fricii, o campanie în care te gândeşti ce vei face dacă cel care te-a apostrofat  îşi va pune ameninţările în practică, o campanie care i-a învrăjbit pe români între ei...

Am fost şi eu ameninţată de postacii anonimi care se ascund în spatele unor conturi false, folosind poze cu măşti, animale sau flori. Pe moment m-am îngrijorat, dar am înţeles că dacă deranjez, trebuie să continui. Şi atât!

Din fericire, mai sunt doar trei zile de campanie electorală....dar cred că vor fi zilele cu cele mai multe surprize... plăcute sau neplăcute...