Zilele trecute, Parlamentul României a fost zguduit de o iniţiativă legislativă de excepţie, menită să schimbe din temelii viaţă romanilor ! La iniţiativa unui grup de parlamentari PNL din Prahova, s-a dezbătut propunerea legislativă privind oficializarea “Zilei Înotului” în Romania. Da, aţi citit bine : Ziua Înotului. Tocmai se terminaseră problemele stringente ale Ploiestiului şi ale întregului judeţ şi am început să lucrăm la fineţuri. În acest context probabil că va urma o altă iniţiativă legislativă privind Ziua Şahului Viteză, Ziua Popicelor şi, mai ales, Ziua Curlingului, sport aflat azi la mare căutare în PNL în perspectiva alegerilor ce se vor desfăşura în septembrie sub deviza : a mai rămas un vechi liberal în noul PDL şi trebuie executat! Mă rog, astea sunt treburile lor şi nu ne bagăm. Decât daca ne roagă cineva !

Revenind la deja afirmata Zi a Înotului, ce au uitat iniţiatorii prahoveni este că în Ploieşti, odată capitala înotului romanesc, zămislitor de campioni, medalii şi onoruri pentru municipalitate şi Ţară, nu există niciun bazin funcţional deşi avem scoală cu profil de înot. Asta dacă nu cumva se încăpăţânează cineva să considere bazinul Vega apt să răspundă cerinţelor unui bazin în anul 2021. Nu cred că ar face asta deoarece s-ar acoperi cu huiduieli din partea părinţilor acelor copii care, odată intraţi în apa din Vega, se roagă la Dumnezeu pentru două lucruri : să înveţe să înoate şi, mai ales, să nu facă bube !

Ploiestiul are, totuşi, un bazin olimpic, modern şi de mari dimensiuni. Chiar Olimpic, am putea spune . Cum unde ? Pai, pe hârtie ! Aşa cum are şi baze sportive moderne, şi spital municipal de urgenta, drumuri şi case pentru tineri şi multe, multe altele. Era cât pe ce să avem şi două grădiniţe tip Dubai propuse de primarul liberal, de câte trei milioane şi jumătate de euro bucata, dar frica consilierilor locali de Dumnezeu şi DNA a făcut să ne ferească Sfântul Duh . Ei bine, acest bazin de care vă  vorbesc se află spre veşnică aşteptare pe o listă sinteză a Companiei Naţionale  de Investiţii şi acolo va rămâne, vorba lui Ştefan cel Mare în Apus de soare, în veacul vecilor !

În loc să se ocupe de urgentarea acestui proiect, parlamentarii liberali prahoveni au ajutat înotul prahovean cu aceasta zi specială, propusă Parlamentului României. Vorba senatorului PSD Radu Ştefan Oprea : “aţi inventat şi înotul pe uscat la Ploieşti !”. Bravo, mai băieţi şi fete ! Aşa să faceţi în continuare ! Că nu este la îndemăna oricui să îşi bată joc de ploieşteni şi să râdă cu gura până la urechi de ce vitejie au făcut.