Guvernul a acordat, cumulat, aproximativ 1,8 milioane lei drept ajutor de urgenţă, sumele fiind repartizate la 844 de familii care au fost afectate de inundaţii, grindină, alunecări de teren, incendii ori care se confruntă cu probleme stringente de sănătate, sărăcie extremă sau ecluziune socială.

"Guvernul a aprobat, miercuri, o hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgenţă în sumă totală de 1.761.000 de lei. Aceste ajutoare vor sprijini 844 de familii şi persoane singure, afectate de calamităţi naturale, incendii ori probleme grave de sănătate ce pot conduce la riscul de excluziune socială", a anunţat Biroul de presă al Executivului.

Astfel, 1,42 milioane lei vor fi repartizate la 11 familii aflate în situaţii dificile cauzate de calamităţi naturale, inundaţii şi alunecări de teren, din judeţele: Hunedoara, Mureş, Neamţ, Satu Mare, Teleorman şi Vrancea, 21 de familii afectate de incendii, din judeţele: Bacău, Buzău, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Satu Mare, Suceava, Vrancea şi din municipiul Bucureşti şi la 346 de familii şi persoane singure care se confruntă cu situaţii deosebite cauzate de starea gravă de sănătate, sărăcie extremă ori alte cauze care pot conduce la excluziunea socială. Aceste familii locuiesc în judeţele: Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vâlcea, Vaslui, Vrancea şi în municipiul Bucureşti.

"Actul mai prevede ca ajutoare de urgenţă în sumă de 104.100 de lei să fie direcţionate către 136 de familii şi persoane singure din judeţul Sălaj, iar un ajutor în valoare de 234.800 de lei să fie acordat unui număr de 330 de familii şi persoane singure din judeţul Neamţ. Aceste persoane au fost afectate de calamităţi naturale, respectiv precipitaţiile abundente însoţite de grindină produse în lunile mai-iulie 2015", se precizează în comunicat.

Beneficiarii acestor ajutoare au fost identificaţi în urma anchetelor sociale realizate de Agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti. Aceste ajutoare de urgenţă se plătesc din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, informează sursa citată.