Încă un pacient a murit, la Institutul „Marius Nasta”, din Bucureşti, după ce a fost infectat cu o bacterie periculoasă. Este a treia persoană care a murit în acest spital contaminată cu această bacterie.

 

Pacienta internată la Institutul „Marius Nasta” suferea şi de alte afecţiuni grave.

 

O altă pacientă care este posibil să fi fost infectat cu acinetobacter se află în stare gravă. Medicii menţionează însă că femeie, în vârstă de 71 de ani, a fost internat pentru multiple accidente vasculare.

 

„Din păcate trebuie să vă anunţ că una dintre paciente a murit în cursul serii, cea de 40 de ani. Acum este în viaţă pacienta de 71 de ani. Se menţine greu, dar cu stare gravă”, spune Beatrice Mahler, manager Institut Marius Nasta .

 

Blocul operator şi secţia ATI de la Institutul Marius Nasta au fost închise în urma rezultatelor testelor efectuate de inspectorii DSP. Potrivit acestora, bacteria care a provocat moartea a trei pacienţi provine din spital.

 

DSP a decis să închidă blocul operator şi secţia de terapie intensivă după ce rezultatul controalelor a arătat că există acolo o bacterie periculoasă care a ucis deja doi oameni.

 

”Ministerul Sănătăţii a fost informat de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti că, în această după amiază, inspectorii sanitari au decis sistarea activităţii blocului operator şi a secţiei ATI (postoperator) din cadrul Institutului Naţional de Pneumoftiziologie “Marius Nasta””. Măsura a fost luată după ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12.02.2019 au fost neconforme, la fel ca şi cele ale probele recoltate în data de 13.02.2019 de către reprezentanţii DSPMB din unitatea respectivă”, au transmis, marţi, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

 

Potrivit acestora, colectivul de epidemiologi din cadrul DSPMB consideră necesară instituirea unor măsuri mai severe de combatere şi limitare a infecţiei cu Acinetobacter baumanii în cadrul institutului.

 

”Reluarea activităţii va fi posibilă numai după ce se vor aplica procedurile de curăţenie şi dezinfecţie terminală, urmate de efectuarea probelor de autocontrol cu rezultate conforme”, a mai trimis Ministerul Sănătăţii.

 

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro