Cluj-Napoca devine oraşul cu cele mai noi autobuze din ţară. Anul acesta autorităţile locale vor să cumpere aproape 100 de noi maşini, unele dintre ele electrice. Banii pentru achiziţii vin chiar de la cetăţeni. Numărul călătoriilor a crescut cu peste trei milioane anul trecut, iar compania de transport a încasat peste 32 de milioane de euro din vânzarea de tichete.

Autorităţile locale din Cluj Napoca revoluţionează transportul în comun. După ce au cumpărat primele autobuze electrice din ţară, acum îşi doresc o flotă de maşini cu o vechime de maximum cinci ani. Îşi permit. Oraşul îşi rotunjeşte bugetul cu încasările din achiziţionarea de bilete pentru autobuze, troleibuze şi tramvaie.

Oana Buzatu, purtător de cuvânt Primăria Cluj-Napoca: „Din veniturile estimate din biletele pe călătorii pe care compania le are anticipează achiziţia de aproape 100 de mijloace de transport în comun noi”.

Suma pe care compania de transport a propus-o pentru achiziţia de mijloace de transport în comun se ridică la 32 de milioane de euro.

30 de autobuze clasice, 25 de troleibuze şi şase tramvaie noi se adaugă flotei de transport în comun din Cluj-Napoca, una dintre cele mai moderne din ţară.

34 de autobuze electrice cu emisii poluante zero vor achiziţiona cei de la CTP. Acestea au 78 de locuri şi o autonomie de 105 kilometri. Sunt dotate cu internet wireless şi camere de supraveghere.

În ultimul an numărul de călătorii a crescut cu peste trei milioane, iar pentru 2019 creşterea estimată este chiar triplă.

Liviu Neag, directorul CTP Cluj: „190 de milioane au fost anul trecut şi acum ne ducem spre 200 de milioane conform datelor pe anul acesta”.

O explicaţie pentru numărul tot mai mare de călători o reprezintă şi flota de autobuze şi troleibuze noi. Peste 80% dintre acestea sunt mai noi de cinci ani.

În Cluj au fost create şi benzi speciale pentru mijloacele de transport în comun, implementate pe model european.