Premierul Mihai Tudose a cerut Ministerului Sănătăţii şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale să continue în mod susţinut pregătirea dosarului de candidatură a României pentru relocarea, la Bucureşti, a Agenţiei Europene pentru Medicamente, în vederea finalizării acestui dosar astfel încât să fie depus până la termenul agreat la nivel european, 31 iulie 2017.

Şeful Executivului a făcut această solicitare în cadrul reuniunii Comitetului de Coordonare a Sistemului Naţional de Gestionare a Afacerilor Europene care a avut loc miercuri, la Palatul Victoria.

”Pregătirea corespunzătoare a dosarului de candidatură pentru ca România să găzduiască sediul Agenţiei Europene pentru Medicamente a fost şi este în continuare un obiectiv prioritar asumat de Guvern, iar calendarul pentru depunerea candidaturilor impune un ritm accelerat de pregătire. Doresc să prezentăm un dosar de candidatură consistent, care să evidenţieze că România este pregătită şi merită să găzduiască o agenţie europeană”, a declarat premierul Mihai Tudose, conform unui comunicat al Guvernului.

Premierul a făcut apel la toate instituţiile implicate în pregătirea dosarului de candidatură să acorde sprijinul necesar în vederea evidenţierii avantajului competitiv al ofertei României pe toate domeniile de interes, având în vedere interesul crescut în rândul statelor membre pentru găzduirea acestei agenţii europene. Nu în ultimul rând, o sarcină importantă va fi promovarea activă a candidaturii României, prin asumarea obiectivului la nivelul fiecărei instituţii în parte.

Pregătirea preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene a fost, de asemenea, analizată în cadrul reuniunii. Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, a subliniat că este important ca fiecare instituţie să se încadreze în calendarul acţiunilor asumate pentru asigurarea unui mandat de succes al României.