Ambasada României de la Londra a transmis presei britanice că turista româncă rănită în atentatul de la Westminster nu şi-a recăpătat până în acest moment cunoştinţa, dar medicii i-au descris starea ca fiind una stabilă, după ce a fost operată pe creier pentru îndepărtarea unui cheag de sânge. De asemenea, medicii au observat îmbunătăţi în legătură cu funcţionarea plămânilor româncei Andreea Cristea, transmite BBC News.

Andreea Cristea vizita Londra alături de iubitul ei, care urma să o ceară în căsătorie în ziua atentatului de la Westminster, potrivit ambasadorului Dan Mihalache.

De asemenea, turista româncă a fost internată iniţial în stare gravă, după ce autorităţile britanice au salvat-o din Tamisa, unde a fost proiectată de maşina atacatorului Khalid Masood.

MAE a anunţat joi că cetăţeanul român, rănit în atentatul londonez şi care se afla în stare gravă în spital, a fost operat şi transferat la o altă unitate medicală pentru investigaţii suplimentare.

"Persoana de cetăţenie română internată în stare gravă a fost supusă unei intervenţii chirurgicale fiind, la acest moment, transferată într-o altă unitate medicală pentru investigaţii suplimentare", anunţă MAE.

Informaţii despre starea persoanei au fost anunţate, joi, şi de premierul Sorin Grindeanu. El a spus că este muţumit de modul în care reprezentanţii ambasadei României în Marea Britanie au gestionat situaţia în ceea ce îi priveşte pe cei doi români răniţi în urma atentatului, precizând că, potrivit ultimelor informaţii pe care le-a primit în cursul acestei dimineţi, românca rănită grav a fost operată în cursul nopţii, însă pericolul nu a trecut şi se află sub strictă supraveghere.