„Am reuşit, cum, necum, să încheiem anul şcolar 2019-2020. Îl vom încheia şi pe acesta. Mai bine decât pe cel de anul trecut”, a arătat demnitarul.

 

Potrivit acestuia, concursurile pentru funcţiile de directori de unităţi de învăţământ ar trebui să fie organizate în luna august, însă dacă situaţia epidemiologică nu o va permite, vor avea loc după începerea anului şcolar viitor.

 

„Oricum, o obligaţie asumată este aceea de ocupare a postului de director în toate şcolile din România, concursuri care să privilegieze competenţa în detrimentul altor criterii, printre care, sigur că da, şi cel politic. Aceste concursuri dorim să aibă loc înainte de luna august. (...) Dar dacă totuşi situaţia epidemiologică nu ne va permite organizarea acestor concursuri, vom încerca să nu afectăm perioada de vacanţă a elevilor şi a cadrelor didactice organizând aceste concursuri în luna august şi le vom organiza imediat după începerea şcolii. În oricare dintre cele două variante le vom organiza în acest an calendaristic”, a explicat reprezentantul Ministerului Educaţiei.

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro