Peste 200 de persoane au fost puse sub supraveghere judiciară în ultima săptămână, în 32 de cazuri fiind înlocuite măsurile preventive de supraveghere dispuse iniţial, anunţă Poliţia Română.

La nivel naţional, în perioada 16 - 23 decembrie, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 207 de persoane. Pe numele a 68 de persoane a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, în timp ce 138 de persoane se află sub control judiciar, iar faţă de o persoană a fost dispusă măsura controlului judiciar pe cauţiune, potrivit IGPR.

În aceeaşi perioadă au fost înregistrate 32 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri, mai arată poliţiştii.

Astfel, în 11 cazuri, măsura controlului judiciar, dispusă iniţial, a fost înlocuită cu măsura condamnării cu executare, în 10 situaţii cu măsura arestării preventive, iar în două cazuri cu măsura condamnării cu suspendare.

De asemenea, măsura arestului la domiciliu, dispusă iniţial, a fost înlocuită în patru cazuri cu măsura condamnării cu executare, în două cazuri cu măsura arestării preventive şi în trei cazuri cu măsura educativă a asistării zilnice, mai informează IGPR.