Au fost făcute publice primele măsuri legate de incidentele de la SAGA Festival, legate inclusiv de decesul a două persoane, despre care se bănuieşte că au murit în urma unor supradoze de droguri.

 

Au fost aplicate zeci de amenzi, a anunţat Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, fiind deschise mai multe dosare penale, atât pentru trafic şi consum de droguri, dar şi pentru alte infracţiuni.

 

Potrivit Gândul, în vizorul oamenilor legii ar fi şi un bărbat care era angajat din stafful auxiliar al festivalului – din zona restaurante. Acesta ar fi cercetat penal după ce a fost prins de autorităţi cu o cantitate de droguri la el, cel mai probabil pentru consumul propriu.

 

„În perioada 3-4 iunie a.c., în urma încălcării normelor legale în vigoare de către anumiţi participanţi, jandarmii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 61 din 1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare.

 

Totodată, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru 77 de fapte de natură penală, în urma constatării, împreună cu B.C.C.O. Bucureşti, a unor încălcări ale prevederilor legale privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, dar şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, precum şi furtul calificat”, a transmis Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, într-un comunicat.

 

Doi tineri care au participat la Saga Festival au murit – un tânăr din Republica Moldova, în vârstă de 25 de ani, a intrat în şoc cardio-respirator şi a fost declarat decedat în ambulanţă, iar al doilea, care era la Terapie Intensivă, la secţia de toxicologie a Spitalului Pantelimon, ar fi decedat sâmbătă.

 

De altfel, din cauza consumului de stupefiante alţi cinci participanţi au ajuns la Spitalul Pantelimon şi la Spitalul Floreasca, în total zeci de oameni solicitând ajutor specializat. Totodată, au fost înregistrate mai multe sesizări legate de furturi de telefoane şi au fost primite zeci de apeluri 112 privind volumul muzicii.

 

 

 

Sursa: www.zin.ro