Potrivit documentulu, se introduce o formă specială a concediului pentru îngrijirea copilului aflat în carantină sau izolare, ce se acordă părinţilor pentru care nu s-a dispus măsura izolării sau carantinei. În prezent, concediu pentru îngrijirea copilului carantinat putea să îşi ia doar părintele care nu a trecut prin boală sau nu era vaccinat.

 

”În cazul copilului aflat în carantină sau izolare din cauza unei suspiciuni asupra unei boli infectocontagioase, asiguraţii pentru care nu se dispune măsura carantinării sau izolării în condiţiile Legii nr. 136/2020, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi a căror activitate nu poate fi prestată de la domiciliu au dreptul la concediu de indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 18 ani.”, este specificat în lege.

 

Indemnizaţiile prevăzute vor fi acordate pe baza certiflcatului de concediu medical eliberat de medicul curant sau, după caz, de medicul de familie care a luat în evidenţă şi a monitorizat aceste persoane, pentru o perioadă stabilită în funcţie de evoluţia bolii şi durata monitorizării.

 

 

 

Sursa: www.bihorjust.ro