Tulpina Delta începe să devină dominantă, iar România s-ar putea aştepta la o creştere importantă a numărului de infecţii în următoarrea perioadă, a declarat joi, la TVR, ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă, care a subliniat că persoanele vaccinate sunt protejate.

 

„Dacă avem suficientă populaţie vaccinată, spitalele nu mai sunt depăşite. Dacă nu mai sunt depăşite, înseamnă că cei care dezvoltă forme de boală care necesită spitalizare au acces mai uşor la servicii medicale”, a spus ministrul.

 

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse şi servicii de care afacerea ta are nevoie. Obţine oferta AICI!

Ioana Mihăilă a precizat că scenariile INSP nu ajung totuşi la numerele de infectări din perioada de vârf din toamna trecută, de circa 10.000 de cazuri zilnic.

 

„Ei au estimat că la mijocul lui septembrie am putea avea peste 1.600 de cazuri pe zi, dar la cum evoluează lucrurile le vom solicita reanalizarea, pentru că evoluţia ar putea fi mai rapidă şi numărul mare de cazuri să apară mai repede decât 15 septembrie”, a spus Ioana Mihăilă.

 

Ministrul spune că nici din punct de vedere medical şi nici din punct de vedere economic oficialii nu se gândesc la acelaşi tip de restricţii ca acelea care au fost anul trecut.

 

„În primul rând avem acest obiectiv comun, de a nu restricţiona activităţile economice şi înţelegem că din punct de vedere medical persoanele vaccinate nu sunt expuse la acelaşi risc ca persoanele nevaccinate.

 

Ştim care sunt activităţile cu risc mare de transmitere a bolii, cum sunt restaurantele, iar acolo să permitem accesul fie pe certificat verde fie pe certificat de vaccinare”.

 

 

 

 

Sursa: www.spotmedia.ro