Procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, a declarat miercuri că nu are concluziile preliminare ale testelor genetice şi antropologice cu privire la fragmentele osoase ridicate de la locuinţa lui Gheorghe Dincă.

 

Astfel, şeful DIICOT a ţinut să precizeze încă de la începutul conferinţei de presă că tot ceea ce a apărut în spaţiul public sunt doar ”ştiri pe surse neconfirmate oficial”.

 

“Vreau să vă aduc la cunoştinţă, în mod oficial, că până la acest moment nu avem nici măcar concluziile preliminare ale testelor genetice şi antropologice cu privire la fragmentele osoase ridicate de la faţa locului şi, de aceea, tot ce a apărut în spaţiul public sunt doar ştiri pe surse neconfirmate oficial şi vă asigur că de îndată ce vom primi măcar concluzii preliminare cu privire la aceste rezultate vă vom comunica numaidecât”, a spus Bănilă.

 

- Azi dimineaţă, Gheorghe Dincă a fost transferat la Penitenciarul Jilava.

 

- Nu avem nici măcar rezultate preliminare şi de aceea ce a apărut în spaţiul public sunt doar ştiri pe surse. De îndată ce le vom avea le vom comunica public.

 

- Prioritar pentru noi este aflarea adevărului. Vă asigur de faptul că nu neglijăm nicio pistă, nicio variantă, pe care le putem afla inclusiv din presă.

 

- La acest moment nu putem neglija niciuna din versiunile de anchetă. Ne-am dori din tot sufletul, pentru că sunt tatăl a 2 fete, să găsim victimele în viaţă.

 

- Încă din 15 aprilie, şi 25 iulie 2019, cele 2 victime au fst introduse în cele două aplicaţii de dispăruţi inclusiv la nivel internaţional.

 

- Până nu avem concluzii clare cu privire că una sau alta dintre cele două victime ar fi fost ucisă sunt doar indicii.

 

- Până nu avem elemente clare că ar fi decedate nu excludem varianta că ar fi în viaţă.

 

- Practic nu este un butoi în adevărstul sens al cuvântului, este un suport metalic confecţionat artizanal. Butoiul metalic nu are capace la ambele capete, el este aşezat, în partea inferioară nu are fund, iar focul se pune dedesubt, practic funcţionează ca o sobă improvizată.

 

- Pot afirma cu maximă certitudine că ale noastre căutări trebuie să aibă în alt loc decât cel din acea stradă.

 

- Există un canal confecţionat se pare cu mult timp anterior pentru a-l ajuta la accesul, la repararea unor autovehicule, însă acolo nu s-a identificat nimic.

 

- Nu ne putem axa exclusiv pe declaraţia acuzatului.

 

- Aşa se pre că a  fost cooperant, însă când s-a condus pe teren inculpatul a devenit confuz, a invocat faptul că activitatea pe care a desfăşurat-o, cel puţin la prima victimă, a declarat iniţial că ar fi aruncat-o în Olt, ulterior a spus că a aruncat-o în Dunăre. Inculpatul a devenit confuz, a invocat că deplasarea a făcut-o pe timp de noapte.

 

- Urmează să fie testat cu poligraful

 

- Nu aş vrea să consideaţi că mă sustrag unui răspuns însă sunt detalii care pot afecta activitatea de aflare a adevărului.

 

- Ce ştiu de la colegii mei, în primă fază inculpatul nu a recunoscut comiterea faptelor ulterior a recunoscut. Mai mult nu pot să vă spun. ce l-a determinat pe inculpat să recunoască este o chestiune care ţine exclusiv de conştiinţa lui.

 

- În 25 iulie (Alexandra, n. red.) a fost implementată în aplicaţia de dispăruţi, ulterior fiind semnalată şi în SIS.

 

 

 

 

Sursa:www.stirileprotv.ro