Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis, miercuri, sancţionarea cu 5.000 de lei a preşedintelui Klaus Iohannis. Motivul: ”discriminare şi încălcarea dreptului la demnitate pe criteriul de apartenenţă etnică/naţională”.

 

Potrivit Europa Liberă, este vorba despre afirmaţiile privind proiectul de lege referitor la autonomia Ţinutului Secuiesc când a vorbit de un troc PSD - UDMR „pentru a da Ardealul ungurilor”.

 

“Declaraţiile domnului preşedinte au creat o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa cetăţenilor români aparţinând minorităţii naţionale maghiare din România. Pentru valoarea amenzii s-a avut în valoare contextul, gravitatea faptei şi intervenţia ulterioară a domnului preşedinte”, a declarat pentru News.ro preşedintele CNCD, Csaba Asztalos.

 

Acesta a precizat că, după ce şeful statului va primi motivarea acestei hotărâri, va putea ataca decizia în instanţă.

 

Klaus Iohannis: Decizia CNCD este una profund politică

 

De altfel, într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale se precizează faptul că hotărârea CNCD va fi constestată.

 

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea de astăzi a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. Având în vedere că decizia CNCD este una profund politică, Preşedintele României va contesta această hotărâre la instanţa competentă.” - se arată în comunicat.

 

Afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis despre Ţinutul Secuiesc

 

”Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD).Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înţelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale naţiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României şi împotriva românilor. Este inadmisibil aşa ceva şi, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulţumesc!”, a fost declaraţia preşedintelui Iohannis.

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro