Elevii vor rămâne acasă cel puţin până la finalul stării de urgenţă, adică cel puţin până la jumătatea lunii mai, până când a fost prelungită această starii de urgenţă, a declarat pentru HotNews.ro ministrul Educaţiei, Monica Anisie. Ea a exclus din nou varianta îngheţării anului şcolar, iar în privinţa evaluării naţionale şi a bacalaureatului, Anisie a spus că va anunţa soluţiile în cursul acestei săptămâni.

Ministrul Educaţiei a spus că după 21 aprilie, când se termină vacanţa de primăvară, elevii vor continua să înveţe de acasă până cel puţin în 16 mai, când expiră starea de urgenţă în România.

”Cel mai important este ca elevii şi profesorii să fie în siguranţă, sănătatea lor este cea mai importantă”, a afirmat Monica Anisie.

Ea a precizat că momentul redeschiderii şcolilor va fi decis de către Comitetul pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Ministrul Educaţiei a mai spus că în cursul acestei săptămâni va anunţa măsurile pe care le va lua în privinţa examenelor naţionale şi a desfăşurării acestora.

”Noi ne uităm şi la ce au făcut celelalte ţări. Sunt însă foarte multe ţări - Estonia, Ungaria, Luxemburg, de exemplu- care nu au luat încă nicio decizie. Săptămâna aceasta vom anunţa soluţiile la care ne gândim şi pe care le luăm şi în funcţie de evoluţia pandemiei de . Dar sub nicio formă nu se va îngheţa anul şcolar”, a declarat pentru HotNews.ro Monica Anisie.

Ea a mai spus că săptămâna viitoare va avea o întâlnire online cu ceilalţi miniştri ai Educaţiei din ţările Uniunii Europene, care vor discuta soluţiile la care s-au gândit.

În România, şcolile sunt închise din 11 martie.