Imagini apocaliptice în sudul ţării. Vorbim despre un fenomen meteo extrem în zona localităţii Drajna, din judeţul Călăraşi.

O tornadă impresionantă a fost filmată de mai mulţi şoferi în sudul ţării. Oamenii s-au oprit pe marginea şoselei, neştiind practic ce să facă. Curenţii de aer se deplasează rapid, iar praful ridicat la sute de metri în aer e înspăimântător, scriu oamenii pe reţelele sociale.

Conform autorităţilor din Călăraşi un autocar a fost răsturnat de rafalele puternice de vânt şi a fost activat codul răşu de intervenţie.

Patru victime au fost transportate la spitalul din Slobozia. La faţa locului mai sunt 12 persoane. „Sunt suficiente ambulanţe pentru a lua toţi răniţii”, declară George Iacob, prefectul judeţului Călăraşi.

Potrivit reprezentanţilor ISU Călăraşi, a fost activat planul roşu de intervenţie, la faţa locului acţionând echipaje ale ISU Călăraşi şi ISU Ialomiţa.

Sunt şase echipaje de la ISU Călăraşi care intervin la faţa locului. Echipajele de la descarcerare acordă primul ajutor victimelor. Potrivit ISU Călăraşi, şapte persoane sunt rănite, dintre care una în stare gravă.

Primarul din Dragalina- „Situaţia nu e deloc plăcută. Avem până la această oră 10 gospodării afectate, cu acoperişul afectat în proporţie de 90%”.
George Iacob, prefect Călăraşi „Din datele pe care le am eu, în localitatea Constantin Brâncoveanu a bătut o tornadă. Avem un autocar răsturnat. Din 31 de pasageri, 4 au avut nevoie de transport la spital. În acest moment sunt 12 persoane la faţa locului. Celelalte persoane au părăsit locul accidentului. rimarul, viceprimarul şi întreg comitetul evaluează pagubele tornadei. E o acţiune dinamică. Pe măsură ce se vor verifica toate gospodăriile, vom avea o imagine completă a pagubelor. Din datele pe care le aveam le un moment dat, erau vreo 3 sau 4 case fără acoperiş. Urmează ca primarul să ajungă la faţa locului”. In curs de actualizare