Spitalul de ortopedie Foişor din Bucureşti a fost evacuat de urgenţă în această seară. Zeci de pacienţi, unii dintre ei recent operaţi, au fost nevoiţi să îşi cheme rudele să îi ia acasă. Cei mai mulţi dintre ei nu sunt din Capitală şi nu ştiu cum vor ieşi din această situaţie delicată.

Pacienţii de la Spitalul de Ortopedie Foişor din Bucureşti, unul dintre cele mai mari din ţară, au fost evacuaţi din spital pentru că unitatea a fost transformată în regim de urgenţă în spital pentru pacienţii COVID. Însă mulţi din pacienţii evacuaţi au suferit intervenţii chirurgicale acum câteva ore, arată antena3.ro.

Aparţinătorii pacienţilor care au fost internaţi aici aşteaptă răspuns pentru că nu ştiu cum îi vor îngriji acasă pe cei care sunt ieşiţi din terapie intensivă.Vorbim de oameni care au venit din zone îndepărtate ale ţării, pentru a-şi lua rudele bolnave acasă.

Oamenii sunt disperaţi pentru că nimeni nu le-a comunicat ce se va întâmpla cu pacienţii care au fost operaţi chiar în aceste zile. Aparţinătorii nu ştiu cum să-şi trateze rudele acasă, una este să fi îngrijit la spital de cadrele medicale şi alta este să fie dus acasă să i se dea doar pastile pentru a calma durerea.

Potrivit primelor informaţii, 20 de pacienţi sunt transferaţi la alte spitale, iar restul sunt externaţi.

"Spitalul Foişor, astăzi, după o analiză a situaţiei din Bucureşti, s-a luat decizia de tranformare a lui în spital pentru COVID. Situaţia astăzi în unităţile de primiri urgenţe este serioasă, pentru că astăzi dimineaţă (...) a trebuit să trimitem pacienţi din Bucureşti în alte zone, chiar cu un avion militar", a explicat, vineri seară, şeful DSU, Raed Arafat, la Antena 3.

El a explicat că va fi pus în funcţiune un al treilea TIR de ATI, dar în continuare sunt pacienţi care au nevoie de terapie intensivă.

Raed Arafat a explicat că sâmbătă dimineaţă Spitalul Foişor trebuie să primească pacienţi COVID, iar pacientii care erau internaţi aici vor fi transferaţi - unii, iar alţii vor fi lăsaţi acasă.