Salvamontiştii au primit în ultimele 24 de ore 85 de apeluri de urgenţă, cele mai multe pentru echipele din Braşov, Sinaia şi Gorj, dar şi 30 de apeluri de la persoane care solicitau informaţii despre starea pârtiilor şi diferite zone montane. Salvamontiştii le recomandă celor care merg la munte duminică să schieze responsabil, să nu folosească mijloace de alunecare improvizate şi să evite zonele din golul alpin cu acumulări mari de zăpadă.

În ultimele 24 de ore, prin Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 85 de apeluri de urgenţă, dintre care14 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brasov, 11 apeluri pentru Salvamont Sinaia, 11 apeluri pentru Salvamont Gorj, 6 apeluri pentru Salvamont Predeal, 4 apeluri pentru Salvamont Cluj, 3 apeluri pentru Salvamont Prahova-Busteni, 4 apeluri pentru Salvamont Petrosani, 4 apeluri pentru Salvamont Harghita, 5 apeluri pentru Salvamont Straja, 6 apeluri pentru Salvamont Sibiu, 4 apeluri pentru Salvamont Cavnic, 4 apeluri pentru Salvamont Caras-Severin, 5 apeluri pentru Salvamont Azuga, 1 apel pentru Salvamont Bihor, 1 apel pentru Salvamont Arges, 1 apel pentru Salvamont Neamt si 1 apel pentru Salvamont Uricani.

De asemenea, s-au primit şi 30 de apeluri prin care se solicitau informatii privind starea partiilor si diferite zone montane.

”Schiaţi responsabil, nu folosiţi mijloace de alunecare improvizate şi evitaţi zonele din golul alpin cu acumulări mari de zăpadă”, este mesajul transmis de către salvamontişti pentru cei care vor urca duminică la munte.

Starea părtiilor este bună în majoritatea zonelor montane, dar la altitudini mari în mai multe masive există risc de producere a avalanşelor.