Paisprezece persoane au fost rănite, şase dintre acestea fiind transportate la Spitalul Judeţean Tulcea, după ce două ambarcaţiuni s-au ciocnit pe Dunăre, la Mila 35, în judeţul Tulcea.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, joi seară, ISU Delta al judeţului Tulcea a fost solicitat să intervină în municipiul Tulcea, în zona de trecere a bacului, în sprijinul a 14 persoane aflate într-o şalupă de tip water-taxi, acestea fiind preluate din două ambarcaţiuni care au fost implicate într-un accident naval pe Dunăre, la Mila 35.

Imediat de la primirea apelului, la faţa locului  s-au deplasat echipajele de intervenţie din cadrul  Detaşamentului de Pompieri Tulcea cu o autospecială cu apă şi spumă, una de descarcerare, şi două echipaje SMURD.

“Ajunse la locul evenimentului, echipele de intervenţie ale ISU Tulcea, împreună cu forţele de sprijin, au început misiunea de salvare şi de preluare a persoanelor care au fost implicate în accidentul naval, astfel că şase persoane au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, iar celelate opt persoane au fost monitorizate medical, dar au refuzat transportul către spital”, se arată în comunicatul ISU Tulcea.

Cauzele si împrejurările în care s-a petrecut accidentul naval sunt în curs de cercetare.

La această acţiune au mai participat, pe lângă ISU Tulcea, Serviciul de Ambulanţă Tulcea,Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea şi Căpitănia Municipiului Tulcea.

Potrivit Poliţiei, în acest caz a fiost deschis un diosar penal pentru vătămare corporală din culpă.