În casa familiei Pistol, poliţistul care a vorbit 20 de minute cu Alexandra la telefon dar nu a reuşit să o repereze, a locuit trei săptămâni Alexandru Cumpănaşu în 1996, când s-a dus la liceu în Caracal. "Părinţii noştri erau prieteni, iar acum el nici măcar nu-mi mai răspunde la telefon”, şi-a reamintit unchiul fetei dispărute după ce Libertatea a primit aceste informaţii noi.

Dintre primele dezinformări venite din surse MAI despre apelurile disperate ale Alexandrei la 112 a fost aceea că una dintre convorbiri a durat 20 de minute. În acel moment, toată lumea s-a enervat pe STS.  Abia apoi s-a aflat că Alexandra a sunat de trei ori la 112 şi nici una dintre discuţii nu a durat mai mult de câteva minute. A existat, într-adevăr, o discuţie lungă, de aproximativ 20 de minute, între fata răpită şi autorităţi, dar a fost purtată chiar cu un cadru MAI.

În ciuda tuturor protocoalelor în situaţii de urgenţă, un poliţist din Caracal, Constantin Pistol, a sunat-o pe Alexandra de pe telefonul său. El era pe teren şi încerca să repereze locul unde se afla închisă fata.

Din surse s-a aflat că Alexandra i-a spus poliţistului în această convorbire cum arată Dincă. O altă coincidenţă este aceea că Alexandru Cumpănaşu a stat în gazdă la familia poliţistului Pistol, când a venit la liceu în Caracal. Libertatea l-a sunat pe Alexandru Cumpănaşu, care şi-a apelat la rândul său mama şi a primit confirmarea.

”Da, mama mi-a amintit şi mi-am adus aminte şi eu că, prin 1996, când am ajuns la liceu în Caracal, gazda unde vorbisem să stau nu era gata. Şi atunci ai mei m-au trimis la nişte prieteni, la familia Pistol. Am stat trei săptămâni, fără bani, ca amici. Mi se pare, într-adevăr, o coincidenţă amară că am locuit la ei. Le mulţumesc şi acum, dar Costel Pistol nici nu ne răspunde la telefon, măcar să ne spună că a făcut tot ce a putut pentru viaţa Alexandrei”, a încheiat Cumpănaşu pentru Libertatea.