Doar până vineri, 28 mai, te mai poţi înscrie pentru posturile de soldat/gradat profesionist! Indiferent unde locuieşti, te poţi înscrie pentru orice post (ai dreptul la 3 opţiuni).

 

Posturile scoase la concurs sunt în judeţele:

 

ALBA -15

 

ARGEŞ – 11

 

ARAD – 20

 

BUCUREŞTI – 370

 

BACĂU – 45

 

BIHOR – 4

 

BISTRIŢA – 82

 

BRĂILA – 35

 

BRAŞOV – 27

 

BOTOŞANI 1

 

BUZĂU – 57

 

CĂLĂRAŞI – 18

 

CLUJ 75

 

CONSTANŢA – 223

 

DÂMBOVIŢA – 8

 

DOLJ – 39

 

GALAŢI – 43

 

GIURGIU – 31

 

HUNEDOARA – 35

 

ILFOV – 111

 

MUREŞ – 6

 

NEAMŢ – 3

 

PRAHOVA – 13

 

SATU-MARE – 10

 

SIBIU – 89

 

TULCEA – 22

 

TIMIŞ – 41

 

VÂLCEA – 6

 

VRANCEA – 76

 

În total, 1516 locuri, dintre care 32 pentru FOS.

 

Tot ce trebuie să faci este să te prezinţi la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparţii cu domiciliul, doar cu actul de identitate.

 

Este recomndat să suni înainte de a merge la biroul de recrutare pentru a afla cum te poţi înscrie online (prin e-mail).

 

Numerele de telefon şi adresele birourilor informare-recrutare din cadrul centrelor militare le găsiţi aici: https://bit.ly/3tU6ynb şi aici: https://bit.ly/3jLG3vq (în funcţie de domiciliu).

 

Poţi obţine mai multe informaţii şi consiliere de specialitate stând de vorbă cu personalul recrutor.

 

Criterii de recrutare:

 

- vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire;

 

- absolvent cel puţin al învăţământului general obligatoriu, în condiţiile prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare (10 clase);

- permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C, eliberat de către autorităţile române - doar pentru arma "auto" şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma "geniu". Candidaţii înscrişi vor fi planificaţi pentru susţinerea probelor de selecţie aptitudinală generală, până la 25 iunie, iar pentru examinarea medicală, până la data de 30 iunie. Dosarele de candidat vor fi finalizate până la data de 23 iulie. Repartizarea pe unităţi militare, arme/servicii şi specialităţi militare va avea loc în perioada 09-10 august (seria I) şi în data de 18 august (seria a II-a).

 

Primul modul de pregătire va începe în data de 23 august (doar candidaţii FĂRĂ stagiu militar).

 

Candidaţii cu pregătire militară anterioară vor începe instruirea în data de 27 septembrie.

 

 

 

Sursa: www.prahovainfo.ro