România se află într-o stare tensionată, de la zi la zi. Cazurile de COVID-19 au depăşit pragul de trei la mie, în ultimele 24 de ore înregistrându-se 3.900 de îmbolnăviri. Autorităţile trag un semnal de alarmă cu privire la numărul mare al pacienţilor internaţi la ATI, dar şi la cel al persoanelor decedate zilnic.

 

Câte cazuri de COVID-19 s-au înregistrat în România

 

Bilanţul morţilor din ultimele două săptămâni le pun autorităţilor şi medicilor multe semne de îngrijorare. În prezent, în secţia de Terapie Intensivă sunt internaţi 791 de pacienţi, iar alte 60 de decese au fost înregistrate doar în ultimele 24 de ore. Până în acest moment, în România au fost înregistrate 180.388 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care, 5.872 au decedat.

 

Managerul de la Institutul “Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a explicat în cursul serii de ieri motivul pentru care, în România, mortalitatea este mult mai ridicată decât în alte ţări.

 

România se află în primul val al pandemiei

 

Profesorul a subliniat că acest trist rezultat este direct proportional cu numărul infectărilor, fenomen regăsit în orice ţară, atunci când există multe cazuri de COVID-19. Din păcate, România se confruntă cu primul val al infectărilor, iar mortalitatea diferă de la un spital la altul.

 

Din păcate, în unităţile sanitare unde nu există condiţii bune şi aparatură performantă, pacienţii au şanse mai ridicate să piardă lupta cu viaţa.

 

„Italia a reînceput în momentul de faţă să aibă infecţii. În momentul în care ai un număr relativ mic de infecţii e clar că şi mortalitatea este mică. Aşa s-a întâmplat şi la noi. La noi, din păcate, primul val nu s-a terminat, suntem în continuare în primul val şi vedem efectele primului val.

 

Dacă vă uitaţi pe cifrele comparative la primul val din Franţa o să vedeţi că acolo era mortalitate de nu puteai să o numeri. (…) În momentul de faţă noi suntem în acea perioadă a primului val unde mortalitatea este în creştere, dar şi asta este diferenţiată. De exemplu, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, mortalitatea este de 2,3. ceea ce demonstrează că se poate.

 

În alte locuri unde tehnologia nu este atât de bine pusă la punct mortalitatea este mai mare”, a declarat Adrian Streinu Cercel, potrivit antena3.ro.

 

Pentru ce partid va candida Adrian Streinu Cercel la alegerile parlamentare

 

În cursul zilei de duminică, Marcel Ciolacu i-a mulţumit profesorului Adrian Streinu-Cercel pentru receptivitatea sa cu privire la invitaţia PSD de a i se alătura la alegerile parlamentare. Astfel, managerul de la “Matei Balş” şi-a anunţat ieri candidatura pe listele PSD, asemeni reprezentantului României la OMS, Alexandru Rafila.

 

“Am acceptat invitaţia de a participa în Senat la activitatea pe probleme de politici de sănătate. Specialişti trebuie să fie nu numai la nivelul spitalelor, ci şi acolo unde se fac legile care se vor aplica la nivelul unităţilor spitaliceşti.

 

Va trebui să recreionăm sistemul sanitar romanesc, dar de la nivelul institutului nu pot face acest lucru, însă de la nivelul Parlamentului sunt convins că pot face acest lucru”, a declarat Streinu-Cercel.

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro