Un caz şocant a ieşit la lumină la o şcoală din Alba. O profesoară de limba engleză, în vârstă de 34 de ani, este acuzată că ar fi întreţinut - timp de patru luni - relaţii intime cu un elev de clasa a opta.

Femeia, plasată sub control judiciar, a demisionat. Profesoara în vârstă de 34 de ani preda limba engleză la o şcoală gimnazială dintr-o comună din Alba.

Relaţia nepotrivită dintre profesoara şi elevul ei ar fi început în toamna anului 2018. Şi ar fi durat până luna trecută, susţin anchetatorii.

Cei doi s-ar fi întâlnit de mai multe ori, însă abia de curând colegii profesoarei şi-au dat seama de apropierea nefirească dintre ei.

Când au realizat ce se întâmplă, dascălii au alertat poliţia. Şi, în urma verificărilor, în telefonul mobil al băiatului de 14 ani ar fi fost descoperite mai multe fotografii indecente.

Monalisa Borza, inspector şcolar general adjunct ISJ Alba: “Doamna director a şcolii gimnaziale a venit la inspectoratul şcolar şi a adus la cunoştinţă că în mediul online exista poze compromiţătoare cu o doamnă profesor din şcoală. Am anunţat poliţia şi organele de cercetare. Doamna profesor preda la clasa respectivă.”

Suciu Ionela Gabriela, director: “Am aflat că un elev de-al nostru deţine nişte poze compromiţătoare cu una dintre profesoarele noastre. Eu nu ştiu detalii referitoare la întâlnirile lor, dar cu siguranţă nu au avut loc în şcoală.”

La audieri, pusă în fata probelor, profesoară a recunoscut relaţia.

Femeia a fost - iniţial - reţinută pentru 24 de ore. Acum este cercetată sub control judiciar, cu interdicţia de a mai merge la şcoală.

Este acuzată că a întreţinut relaţii sexuale cu un minor şi riscă să ajungă în spatele gratiilor dacă va fi găsită vinovată.

Între timp, profesoară a demisionat. Avea o vechime de zece ani în învăţământ. Elevul de 14 ani urmează să participe la şedinţe de consiliere psihologică.