Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Donald Trump, susţine că are informaţii despre afaceri necurate pe care Joe Biden le-ar avea în România. A făcut această dezvăluire la televiziunea de casă a preşedintelui american, Fox News, dar nu dat niciun detaliu care să clarifice despre ce fapte i-ar incrimina pe Biden, posibil contracandidat al lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale de anul viitor, şi pe fiul său, Hunter.

 

A fost un pasaj foarte scurt dintr-un interviu la Fox News, după ce moderatorul emisiunii i-a spus că a fost acuzat că face declaraţii fără acoperire.

 

Acela a fost momentul în care Giuliani a spus că mai sunt dezvăluiri pe care urmează să le facă şi a scos o tabletă pe care a spus că are toate informaţiile şi că va ajunge la România.

 

Reporter: Echipa de campanie a lui Joe Biden a scris o scrisoare acestui post de televiziune spunând că dumneavoastră n-ar trebui să fiţi invitat în nicio emisiune pentru că jurnaliştii vă permit să faceţi declaraţii absurde, nejustificate şi să spuneţi miniciuni sfruntate. Care este reacţia dumneavoastră?

 

Rudy Giuliani: Eu nici n-apuc să închei o propoziţie. Sunt contrazis imediat. Ia uitaţi-vă la un interviu cu oamenii lui Biden sau cu unul dintre lacheii democraţilor, ei primesc un sfert de oră pentru un răspuns. Şi ei spun prostii, gen Hunter Biden nu e de vină, punct. Eu sunt contrazis la un minut după ce am deschis gura. Eu n-apuc să spun nimic. Motivul pentru care nu mă vor în direct este că ei ştiu ceva despre care voi nu vorbiţi. Eu am totul aici.

 

Reporter: În regulă, conversaţia va continua după...

 

Rudy Giuliani: Avem multe dezvăluiri. Încă n-am ajuns la România. Staţi să vedeţi când ajungem la România. Uitaţi ce mă preocupă: omul e un escroc, un mare escroc şi şi-a bătut joc de Statele Unite.

 

Declaraţia vine după ce un denunţător anonim l-a acuzat pe preşedintele american că a făcut presiuni asupra preşedintelui Ucrainei pentru a obţine informaţii compromiţătoare despre Joe Biden şi fiul acestuia, informaţii care l-ar putea ajuta în campania pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor.

 

Sunt voci în SUA care spun că Trump a făcut abuz de putere când a cerut aceste informaţii şi a vorbit despre blocarea unui ajutor militar destinat Ucrainei. Prin urmare, Trump trece acum printr-o procedură foarte rar întâlnită în SUA, care poate duce la punerea sub acuzare pentru delicte comise în timpul mandatului.

 

În Ucraina, spune Trump, familia Biden ar fi făcut presiuni pentru înlăturarea unui procuror.

 

În august 2018, Rudy Giuliani a semnat o scrisoare adresată preşedintelui Klaus Iohannis în care spunea că în lupta anticorupţie din România există nişte derapaje, că se comit nişte abuzuri şi se plângea de felul în care lucrează DNA. Aceasta, în condiţiile în care Departamentul de Stat al SUA avea o poziţie total diferită şi susţinea eforturile anticorupţie din România.

 

Rudy Giuliani nu a vorbit în numele lui Donald Trump, ci fusese plătit de o firmă de lobby, care, de altfel, a scris şi textul. Statul american s-a delimitat imediat de acea scrisoare.

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro