„Începând cu data de 1 iulie, am înregistrat 28 de infecţii, o cifră ridicolă, comparativ cu 5 milioane, cât numără populaţia regiunii Veneto. Cincisprezece cazuri din cele 28 le-am importat. Fie că sunt rezidenţi care au plecat acasă şi s-au întors, fie sunt imigranţi străini care au avut contacte în comunitatea lor cu oameni care s-au întors din patrie”, a declarat Luca Zaia, guvernatorul regiunii Veneto (Italia), în cadrul unei conferinţe de presă.

 

„Ordonanţa de astăzi este simplă, dar, în acelaşi timp, complicată. Avem două tipuri de pacienţi izolaţi: izolatul pozitiv care este tratat şi izolatul preventiv.” „Refuzul de a se interna al subiecţilor care au fost depistaţi pozitivi la testul tampon va duce la raportarea către organele poliţiei judiciare”, a spus Zaia. „Dacă o persoană pozitivă iese pe stradă, este arestată şi dusă la închisoare”, a adăugat guvernatorul.

 

„Cu excepţia acestor 36 de ţări, persoanele care provin din restul lumii fac 14 zile de carantină dacă ajung în Italia. Decretul ministerial prevede însă ca pentru persoanele care merg în alte ţări unde rămân doar cel mult 120 de ore să nu existe obligaţia de a face carantină. Aceasta este o problemă nesemnificativă”, a spus Luca Zaia în cadrul conferinţei de presă, este o hibă a decretului ministerial.

 

În regiunea Veneto există 19.327 de cazuri pozitive, cu 9 mai multe decât ieri. Numărul pacienţilor aflaţi în izolare este 768, cu 13 mai puţin decât cu 24 de ore în urmă. 169 sunt spitalizaţi, 16 sunt pozitivi, iar 10 pacienţi se află în terapie intensivă. Până în prezent au murit 2.024 de persoane, cu unul mai mult decât ieri, iar 3.611 au fost externaţi”, a spus Zaia. „Buletinul de luni confirmă tendinţa. Situaţia este destul de liniştitoare pentru regiunea Veneto. Regulile trebuie respectate şi nu trebuie să lăsăm garda jos. Virusul există şi e un virus importat. Este absurd ca după atât de multe sacrificii, blocaje şi aşa mai departe, să mergem să ne infectăm în alte parţi”, a declarat Preşedintele Regiunii Veneto în timpul unei conferinţe de presă despre situaţia privind noul coronavirus.

 

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro