Un parlamentar irlandez a prezentat o pereche de chiloţi de dantelă în plenul parlamentului, încercând astfel să atragă atenţia asupra unui caz de viol în care acuzatul a fost achitat după ce avocatul apărării a acuzat-o pe victimă că purta lenjerie intimă provocatoare, scrie BBC.

Bărbatul de 27 de ani acuzat că a violat o fată de 17 ani a fost găsit nevinovat şi ulterior achitat, considerându-se că actul sexual a fost liber consimţit.

În sala de judecată, avocatul acestuia a prezentat drept probă lenjeria intimă purtată de victimă. „Trebuie să vedeţi cum era îmbrăcată, purta o pereche de bikini cu dantelă în faţă”, a spus avocatul.

Ca reacţie la cele întâmplate, deputata Ruth Coppingera, a scos din buzunar, în timpul unui discurs pe această temă, o pereche de chiloţi de dantelă şi i-a fluturat în faţa colegilor săi. „Ar putea părea jenant să arătaţi o pereche de chiloţi aici. Cum credeţi că se simte o victimă a violului sau orice femeie, când lenjeria sa intimă este prezentată într-o sală de judecată şi este trecută din mână în mână?”, a spus ea.

După ce datele procesului din Irlanda au fost publicate, în mediul online au început o serie de proteste. Folosind hashtag-ul #ThisIsNotConsent, femeile irlandeze au postat fotografii cu lenjeria lor intimă, de toate formele, culorile şi materialele pentru a protesta împotriva utilizării unor astfel de probe în instanţă.