Sfârşit de epocă la malul mării. În lipsa lui Radu Mazăre, aflat în arest preventiv în Bucureşti, edilul interimar a propus ca Primăria Constanţa să nu se mai implice în organizarea carnavalelor din staţiune. Toţi consilierii locali au fost de acord, spre uşurarea patronilor de cluburi care erau obligaţi să cheltuiască mii de euro pentru carele alegorice ce defilau prin Mamaia cu Radu Mazăre în frunte.

Prin faimosul şi controversatul carnaval de la Mamaia, Radu Mazăre voia să staţiunea într-un fel de Rio de Janeiro autohton. Acum, că primarul e şi arest, şi suspendat, distracţia cu dansatoare şi care alegorice e sub semnul întrebării.

Toţi cei 22 de consilieri care au fost la şedinţa CL au fost de acord cu propunerea înlocuitorului lui Radu Mazăre. Proiectul prevede că niciun club nu mai e obligat să aibă propriul car alegoric, iar Primăria Constanţa nu va mai organiza carnavalul. Asta după ce, anul trecut, instituţia a plătit 50.000 de euro pentru a avea propria platforma pentru defilare.

„În loc să investească în infrastructura care să ajute operatorii economici să promoveze turismul în Mamaia, Primăria a cheltuit banii pe acest cult al personalităţii”, a spus Radu Matei, consilier local.

„2014 a fost un vârf în ceea ce a însemnat implicarea în acţiunile de promovare, un vârf pe care primarul Radu Mazăre şi l-a asumat. Atâta vreme cât domnia sa se află în imposibilitate personală de a face acest proiect să continue, Consiliul Local nu a mandatat pe nimeni altcineva, iar eu nu am de gând să fac acest lucru”, a spus Decebal Făgădau, primarul interimar al municipiului Constanţa.