Numărul persoanelor infectate de la bordul vasului de croazieră aflat în carantină în portul japonez Yokohama a ajuns la 61. Doar astăzi au fost au fost confirmate 41 de noi cazuri.

 

Bolnavii urmează să fie debarcaţi şi trataţi la spital, spun autorităţile nipone.

 

La bord sunt şi 17 români. Potrivit Ministerului de Externe din Bucureşti, este vorba de doi pasageri şi 15 membri ai echipajului. Unul dintre pasagerii aflaţi în carantină alături de români, ţine un adevărat jurnal de bord pe Facebook.

 

David Abel - pasager pe nava în carantină: „Nu mai suntem în croazieră. Luxul de a avea un steward, care să vină în cabină, să facă patul, să ne pună ciocolată pe pernă, să schimbe prosoapele, să facă curat în baie, acele zile s-au dus. Nu se mai întâmplă asta.

 

Noi trebuie să ne facem curat în cabină, dar nu ni s-au dat soluţii de curăţat baia.

 

Nu ni s-au schimbat prosoapele, nu ni s-au schimbat aşternuturile, nici room service.”

 

Cele 61 de cazuri confirmate până acum au provenit dintr-un număr de 273 de persoane care au fost testate fie pentru că prezentau simptome, fie au intrat în contact direct cu cei infectaţi, potrivit ministerului sănătăţii. Anterior, fuseseră confirmate cel puţin 20 de cazuri de infectare cu noul virus.

 

Oficialii niponi au început marţi să testeze peste 3.700 de persoane care se aflau la bordul unei nave de croazieră în carantină în apropierea portului Yokohama, după ce un pasager al vasului a fost depistat cu coronavirus.

 

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a anunţat joi că 17 cetăţeni români se află la bordul navei de croazieră aflată în carantină în Japonia. Dintre aceştia, doi sunt turişti, iar ceilalţi 15 sunt membri ai echipajului navei.

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro