Toată lumea vorbeşte despre minunatele plaje, apa limpede şi caldă a mării, satele tradiţionale încântătoare din Grecia, dar nu foarte mulţi au auzit despre frumuseţile ascunse sub pământ. Grecia are peste 6.000 de peşteri descoperite, multe dintre ele suficient de specatculoase încât să fie accesibile publicului.

Una dintre cele mai spectaculoase peşteri, datorită lacului subteran, este Melissani, din Kefalonia. Melissani ar fi rămas până astăzi ascunsă dacă la cutremurul din 1953, nu s-ar fi prăbuşit o parte din "acoperiş". Vizitatorii pot face o plimbare cu barca în peşteră şi pot admira de aproape formaţiunile geologice şi superbele stalactite. Cel mai bun moment pentru vizită este între 12.00 şi 14.00, când razele soarelui pătrund în peşteră, creând un tablou de o frumuseţe aproape ireală.

Tot în Kefalonia este o altă peşteră de o frumuseţe extraordinară, Drogarai. Imensa cameră, astăzi luminată, are o vârstă respectabilă: peste două milioane de ani, iar stalactitele şi stalagmitele sunt impresionante.

La mică distanţă de Lefkada este insuliţa Meganisi, plină de livezi de măslini, păduri de pini şi peşteri. Celebră este peştera Papanikolis, din sud-vestul insulei, aflată la 30 de metri sub pământ. Legenda spune că în peşteră s-ar fi ascuns de inamici, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, submarinul Papanikolis.

Satul Paleokastritsa, din Corfu, este renumit nu doar pentru peisajele excepţionale şi plajele superbe, ci şi datorită peşterilor de pe ţărmul mării, pe care le poţi explora cu barca. La mică distanţă de Corfu sunt insulele Paxos şi Antipaxos şi faimoasele peşteri albastre din Paxos. Legenda spune că într-una dintre peşteri, Ipapanti, ar fi fost palatul de marmură al lui Poseidon. Bărcile pot intra în peşteră, astfel că vei admira de aproape peisajul incredibil şi apa extrem de limpede, de un albastru pur.