Bristol va deveni primul oraş din Marea Britanie care va interzice maşinile diesel, ca parte a unui plan de acţiune pentru diminuarea nivelului de poluarea a aerului, scrie The Guardian .

 

Consiliul oraşului a votat marţi, după o serie de consultaţii publice, impunerea unei interdicţii totale pentru maşinile private diesel, în timpul zilei, în centrul oraşului. Schema necesită acum aprobarea guvernului, urmând să fie implementată în 2021.

 

Bristol este unul dintre oraşele în care nivelul de poluare al aerului atinge cote ilegale, din cauza traficului. Guvernul Marii Britanii a primit ordine din partea tribunalelor să găsească soluţii pentru gestionarea acestei probleme, în cel mai scurt timp posibil. Zona centrală din Bristol în care maşinile private pe diesel nu vor putea circula între orele 7 am-3 pm include părţi din M32, oraşul vechi, Redcliffe, Spike Island, Harbourside şi o parte din Hotwells.

 

Conform noului plan, toate vehiculele, cu excepţia taxiurilor şi a serviciilor de urgenţe, vor primi amenzi dacă intră în zonele interzise, în timp ce vehiculele comerciale vor fi nevoite să plătească taxe pentru a intra în zonă. Consiliul a adoptat un plan schiţă, însă detaliile urmează încă să fie stabilite.

 

De mult timp Bristol are probleme cu calitatea aerului, mai ales din cauza nielului mare de NO2 eliberat de maşinile pe diesel. Este unul dintre oraşele în care nivelul legal de toxicitate al aerului este depăşit.

 

Poluarea aerului din Marea Britanie cauzează aproximativ 23.500 de decese premature.

 

 

 

 

Sursa: www.hotnews.ro